Gratin cremos de cartofi cu chimen și usturoi
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați gratinul cremos de cartofi cu chimen și usturoi. Această rețetă servește 6 și costă 91 de cenți pe porție. O porție conține 419 calorii, 8g de proteine, și 31g de grăsime. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți usturoi, cartofi Yukon gold, piper și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Cu o lingură scor de 51%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Gratin Cremos De Cartofi, Gratin cremos de cartofi și șalotă, și Gratin De Cartofi Cu Usturoi.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 37
Într-o tigaie medie, combinați frișcă, 1 1/4 căni de lapte, usturoi, sare, piper și chimen. Se fierbe la foc mic (nu se fierbe) la foc mediu-mic, amestecând ocazional, timp de 5 minute.
Între timp, curățați cartofii și feliați subțire transversal.
Răspândiți nivelul într-o caserolă superficială de 2 1/2 litru sau într-un vas de copt.
Se toarnă suficient amestec de lapte peste cartofi pentru a acoperi abia. Dacă cartofii nu sunt destul de acoperiți, adăugați până la 1/2 cană mai mult lapte. Acoperiți bine cu capac sau folie.
Coaceți gratinul timp de 30 de minute. Descoperiți și continuați să coaceți până când cartofii sunt fragede când sunt străpunși și blatul este frumos rumenit, cu 30 până la 40 de minute mai mult.