Gem De Zmeură De Zmeură
Zmeura Blackberry Jam ar putea fi doar condimentul pe care îl căutați. Această rețetă servește 1 și costă 22,61 USD pe porție. O porție conține 4837 calorii, 19g de proteine, și 10g de grăsime. Un amestec de zahăr, zmeură, rețete necesare fără zahăr și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 45 de minute. Este adus la tine de retetele mele. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 81%, ceea ce este spectaculos. Încercați Plăcintă Cu Mure Și Zmeură, Zmeură Sau Mure Rugelach, și Blackberry Raspberry Pie Baruri pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmați instrucțiunile din "ABC-ul conservelor: pregătiți-vă" (mai jos), folosind 8 borcane obișnuite sau cu gură largă sau 4 borcane cu halbă, plus inele și capace potrivite.
Între timp, murele pure într-un robot de bucătărie. Frecați printr-o strecurătoare fină peste un castron pentru a extrage cât mai mult suc. Aruncați semințele și răzuiți sucul într - un 8-10-qt. iarbă.
Adăugați zmeură și zdrobiți foarte grosier cu un tocător de cartofi.
Măsurați 4 3/4 căni de zahăr într-un castron; pus deoparte. Puneți restul de 1/4 cană de zahăr într-un alt bol și amestecați pectina. Amestecați amestecul de pectină în oală cu fructe de pădure și adăugați unt dacă doriți.
La foc mare, aduceți amestecul de fructe de pădure la fierbere completă pe care nu îl puteți amesteca, amestecând constant cu o lingură cu mâner lung și protejând mâinile de stropi.
Adăugați zahăr rezervat și reveniți la fierbere completă, continuând să amestecați. Se fierbe, amestecând, exact 1 minut.
Umpleți borcanele: Urmați instrucțiunile din "conserve ABC: umpleți și sigilați borcanele", lăsând 1/4 in. headspace. Ștergeți jantele și sigilați cu capace și inele conform instrucțiunilor.
Procesați conform instrucțiunilor din" conserve ABC: borcane de proces", fierbând timp de 5 minute (fierbeți timp de 10 minute la altitudini de 1.001 până la 6.000 ft., 15 minute peste 6.000 ft.). Dacă raftul dvs. de conserve nu va ține toate borcanele simultan, procesați-le în două loturi. Se răcește, se verifică sigiliile și se păstrează conform instrucțiunilor (până la 1 an).
*Nu utilizați regulat sure-Jell pentru această rețetă. Untul împiedică formarea spumei în timpul gătitului. Dacă îl lăsați afară, îndepărtați spuma înainte de a pune gemul în borcane.
Adăugați zahăr în amestecul de boabe care fierbe (pasul
dintr-o dată; acest lucru ajută amestecul să se gelifice corect.
Adunați echipamente: borcane de conserve cu capace și inele metalice potrivite, o conservă cu apă clocotită cu raft, o pâlnie cu gură largă, clești și un Ridicător de borcane. Majoritatea magazinelor de hardware poartă aceste elemente de bază.
Umpleți recipientul cu apă și încălziți-l. Conservatorul ar trebui să fie plin de două treimi pentru borcanele de halbă și jumătate de halbă; pe jumătate plin pentru borcanele de litru. Set rack pe tigaie rim și capac pan. La foc mare, aduceți apa la fierbere (180 până la 185 pentru murături); aceasta durează 30 până la 45 de minute.
Între timp, spălați borcanele și inelele de conserve într-o mașină de spălat vase și spălați manual capacele; scurgere. Numai pentru gem, sterilizați și borcanele spălate: când apa din conserve fierbe, puneți borcanele pe raft, coborâți în apă și fierbeți timp de 10 minute. Reduceți căldura la foc mic și păstrați borcanele în apă până când este nevoie.
Puneți capacele în interiorul inelelor într-o cratiță și acoperiți cu apă.
Se încălzește până se formează bule mici (nu fierbeți).
Scoateți tigaia de pe foc și acoperiți.
Clătiți produsele, apoi pregătiți ca rețetă direcționează.
Puneți alimentele în borcane printr-o pâlnie largă sau aranjați cu degetele, lăsând spațiul capului (distanța dintre janta borcanului și mâncare) specificat de rețetă. Dacă ultimul borcan nu este complet plin, lăsați să se răcească, apoi serviți sau răciți; nu procesați.
Eliberați bule de aer în amestecuri groase: rulați ușor un cuțit în interiorul borcanelor. Ștergeți jantele și firele borcanului cu o cârpă curată și umedă, astfel încât capacele să se sigileze.
Centrați capacele pe borcane, astfel încât compusul de etanșare de pe capace să atingă jantele borcanului. Înșurubați ferm inelele metalice, dar nu forțați.
Borcane inferioare pe raft în apă. Apa trebuie să acopere borcanele cu cel puțin 1 in.; adăugați apă fierbinte după cum este necesar în timpul procesării. Acoperiți recipientul și readuceți apa la fierbere. Gatiti pentru timpul specificat in reteta.
Ridicați suportul cu borcane pe marginea conservei, folosind clești și un tampon fierbinte. Folosind jar lifter, transferați borcanele pe prosoape pe o suprafață de lucru. Nu strângeți inelele. Se răcește complet la temperatura camerei. Este posibil să auziți un "ping" în timp ce borcanele formează un sigiliu.
Apăsați pe centrul fiecărui capac. Dacă rămâne jos, borcanul este sigilat. Dacă apare, nu este (puteți mânca în continuare foodchill-l ca și cum ar fi resturi). Etichetați borcanele și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat până la 1 an.