Gem de smochine, zmeură și lămâie
Gemul de smochine, zmeură și lămâie ar putea fi doar condimentul pe care îl căutați. Această rețetă face 50 de porții cu 47 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime fiecare. Pentru 27 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 1% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Mergeți la magazin și ridicați unt, zahăr, zmeură și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 9%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare includ Pâine plată cu gem de smochine cu usturoi prăjit, Newtoni De Smochine De Casă, și Crostini De Smochine La Cuptor.
Instrucțiuni
Combinați zahărul și pectina într-un castron mediu și dați deoparte.
Tăiați tulpinile din smochine și tăiați smochinele în sferturi.
Puneți-le într-un robot de bucătărie. Pulse până când sunt tocate fin.
Transferați smochinele într-o oală mare, cu fund greu.
Puneți zmeura în robotul de bucătărie și pulsați până se toacă mărunt.
Transferați-le în oală cu smochinele și adăugați coaja de lămâie, sucul de lămâie, apa de calciu și untul. Aduceți amestecul la fierbere, amestecând constant.
Adăugați amestecul de zahăr-pectină și reveniți la fierbere. Se fierbe tare timp de un minut.
Scoateți vasul de pe foc și îndepărtați orice spumă de pe suprafața gemului cu o lingură de metal rece. Puneți dulceața în borcane sterilizate fierbinți și procesați-le într-o baie de apă fierbinte timp de 10 minute.