Gem De Piersici Bourbon
Gemul de piersici Bourbon ar putea fi doar condimentul pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 1g de grăsime, și un total de 1129 calorii. Această rețetă servește 6 și costă 3,99 USD pe porție. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Dacă aveți bourbon, piersici, suc de lămâie și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 17%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Rețete similare includ Gem De Piersici Cu Rubarbă, Pâine prăjită franceză albă de piersică-Bourbon cu sirop de arțar alb de piersică-Pecan, și Peach Bourbon Pie.
Instrucțiuni
Dacă aveți de gând să păstrați dulceața, pregătiți borcanele și capacele: așezați șase borcane cu jumătate de halbă pe un raft într-o oală mare.
Adăugați suficientă apă pentru a acoperi borcanele și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe 10 minute, apoi se stinge focul și se lasă borcanele să se odihnească în apa fierbinte. Între timp, puneți benzi și capace într-o cratiță mică și acoperiți cu apă.
Încălziți la foc mediu până când apa fierbe, apoi scoateți tigaia de pe foc și lăsați benzile și capacele să se odihnească în apă fierbinte până când sunt gata de utilizare.
Aduceți o oală mare cu apă la fierbere. Umpleți un castron mare cu apă cu gheață.
Tăiați un X superficial în fundul fiecărei piersici și aruncați-le în apa clocotită. Blanch timp de 20 până la 30 de secunde, apoi scufundați imediat piersicile în apa cu gheață. Curățați și tocați piersicile.
Transferați-le într-un blender și pulsați până când sunt curățate grosier. Ar trebui să aveți aproximativ 4 căni de piure.
Transferați piersicile într-o oală mare, cu fundul greu.
Adăugați zahărul, sucul de lămâie, bourbonul, bățul de scorțișoară, fasolea de vanilie și untul. Se aduce la fierbere completă la foc mediu-mare, amestecând continuu.
Adăugați pectina și readuceți amestecul la fierbere completă. Se fierbe tare timp de un minut.
Scoateți în oală de pe foc și îndepărtați orice spumă de pe suprafață cu o lingură de metal. Aruncați bățul de scorțișoară și fasolea de vanilie.
Puneți gemul fierbinte în borcane sterilizate fierbinți, lăsând spațiu de cap de 1/4 inch. Ștergeți jantele borcanelor, acoperiți cu capace și înșurubați benzile până când abia se strâng.
Așezați borcanele pe raft în oală și acoperiți complet cu apă. Acoperiți oala și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe timp de 10 minute. Opriți focul, descoperiți oala și lăsați borcanele să se odihnească în apă timp de cinci minute.
Scoateți borcanele din oală și lăsați-le să se odihnească netulburate pe blat timp de șase ore sau peste noapte. Gemul conservat se va păstra până la un an într-un loc răcoros și întunecat. Gemul neconservat se va păstra la frigider timp de aproximativ șase luni.