Gem De Pere De Vanilie Condimentat
Gemul de pere de vanilie condimentat ar putea fi doar condimentul pe care îl căutați. Această rețetă servește 80 și costă 23 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegană are 23 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime pe porție. Această rețetă de la Serious Eats are 298 de fani. Dacă aveți la îndemână fasole de vanilie, cardamom măcinat, extract de vanillan și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 22%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Încercați Unt De Pere Condimentat Cu Vanilie, Cidru De Mere Cu Pere De Vanilie Condimentat, și Tartă cu Caramel și pere condimentată cu vanilie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Sterilizați borcanele și capacele.
Puneți o farfurie mică în congelator, astfel încât să puteți testa blocajul pentru o grosime adecvată mai târziu.
Cojiți, miezuiți și tocați perele mărunt. De asemenea, le puteți face piure într-un robot de bucătărie, în funcție de textura pe care doriți să o aibă gemul. Într-un castron mare combinați pere și suc de lămâie. Aruncați până când perele sunt bine acoperite cu suc de lămâie.
În oală non-reactivă, adăugați concentrat de suc și apă. Folosiți un cuțit de unt pentru a răzui fasolea minusculă din interiorul păstăii de vanilie și aruncați fasolea și păstăia goală în oală. Se aduce la fierbere la foc mediu și se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Aruncați păstaia de vanilie.
Adăugați pere, scorțișoară, cardamom și extract opțional de vanilie în oală. Aduceți la fierbere la foc mediu-mare, amestecând des pentru a vă asigura că fructele nu se lipesc sau nu se ard pe fundul oalei. Când amestecul se îngroașă, după aproximativ 45-50 de minute, testați pentru coacere răspândind 1/2 linguriță de fructe fierte pe farfuria rece și puneți-l înapoi în congelator. Așteptați 30 de secunde, apoi treceți degetul prin fructe. Ar trebui să fie suficient de gros pentru a nu rula pe toată farfuria, dar amintiți-vă că gemurile făcute fără îndulcitor nu vor gelifica la fel ca gemurile standard. Aici, gemul ar trebui să se lipească de farfurie fără a fi curgător.
Opțional: dacă preferați un gem mai gelificat, adăugați 1 pachet plus 20% dintr-un alt pachet de pectină fără zahăr odată ce gemul este gata. Folosiți un tel pentru a amesteca gemul pentru a vă asigura că nu există aglomerări de pectină. Puneți gemul la fiert și amestecați constant exact 1 minut, apoi scoateți-l de pe foc.
Puneți dulceața în borcane sterilizate, lăsând 1/4 inch spațiu pentru cap și procesați borcanele într-o baie de apă fierbinte timp de 10 minute.