Gelat de mentă cu sos de ciocolată dulce-amăruie
Gelato de mentă cu sos de ciocolată dulce-amăruie necesită în jur 45 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 6 și costă 1,94 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 8g de proteine, 23g de grăsime, și un total de 412 calorii. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Este adus la tine de retetele mele. Mergeți la magazin și ridicați frișcă, lapte, fasole de vanilie și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 27%, ceea ce este destul de rău. Rețete similare includ Gelato De Ciocolată Dulce-Amăruie, Scooped: mentă de ghimbir și Gelato de fasole espresso acoperit cu ciocolată, și Tort de ciocolată cu înghețată de căpșuni și sos de ciocolată dulce-amăruie.
Instrucțiuni
Într - o tigaie de 3 până la 4 litri, combinați laptele, zahărul, menta tocată, coaja de lămâie și fasolea de vanilie (dacă utilizați extract, adăugați la Pasul 3). Se amestecă la foc mediu doar până se dizolvă zahărul, 1 până la 2 minute.
Într-un castron, bateți gălbenușurile de ou pentru a se amesteca.
Bateți amestecul de lapte cald; reveniți la tigaie. Se amestecă la foc mediu-mic, răzuind tigaia cu o spatulă, până când crema acoperă spatele unei linguri într-un strat subțire, 10 până la 12 minute (nu fierbeți).
Se toarnă amestecul printr-o strecurătoare fină într-un castron mare; aruncați coaja de lămâie și menta. Clătiți fasolea de vanilie, lăsați-o să se usuce și rezervați-o pentru alte utilizări (dacă utilizați extract de vanilie, amestecați în cremă strecurată). Puneți vasul în apă cu gheață și amestecați amestecul adesea până la rece, 20 până la 30 de minute. Sau acoperiți și răciți până la rece, cel puțin 2 ore sau până la 2 zile.
Între timp, într-un recipient sigur pentru cuptorul cu microunde, combinați ciocolata și smântâna.
Se încălzește într-un cuptor cu microunde la putere maximă (100%), amestecând la fiecare 30 de secunde, până când ciocolata este moale, aproximativ 1 1/2 minute în total. Se amestecă până se omogenizează.
Se toarnă amestecul de cremă într-un aparat de înghețată (1-qt. capacitate mai mare). Congelați conform instrucțiunilor producătorului până când amestecul este suficient de ferm pentru a scoate, dasherul este greu de rotit sau mașina se oprește, 25 până la 30 de minute.
Scoateți gelato înghețat ușor în boluri sau, pentru gelato mai ferm, congelați cel puțin 1 1/2 ore sau până la 1 săptămână. Lingură sos de ciocolată peste gelato (dacă se dorește, sos cald în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 30 de secunde, apoi se amestecă).