Fudge De Arțar-Nuc
Fudge de arțar-nuc ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă face 9 porții cu 727 calorii, 3G de proteine, și 28G de grăsime fiecare. Pentru $1.61 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este adus la tine de retetele mele. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de frișcă, unt, sirop de porumb și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. În general, această rețetă câștigă o nu atât de extraordinar scor spoonacular de 18%. Încercați Fudge De Nuc De Arțar, Fudge De Arțar-Nuc, și Fudge De Arțar-Nuc pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într - o tigaie cu fund greu de 5 până la 6 litri la foc mic, amestecați zahărul brun, zahărul granulat, smântâna, siropul de arțar și siropul de porumb, răzuind continuu fundul tigaiei cu o spatulă rezistentă la căldură, până când zahărul este complet dizolvat, aproximativ 15 minute. Creșteți căldura la mediu și aduceți amestecul la foc mic.
Gătiți, amestecând ocazional amestecul și perindând părțile tigaiei cu o perie de patiserie umedă și urmărind să vă asigurați că amestecul nu se balonează (reduceți căldura dacă amenință), până când amestecul ajunge la 240 pe un termometru pentru bomboane, 10 până la 15 minute.
Se ia de pe foc și se toarnă în vasul unui mixer în picioare sau al unui alt bol mare.
Adăugați unt și vanilie, dar nu amestecați; introduceți termometrul pentru bomboane și lăsați amestecul să stea netulburat până se răcește la 110, 1 până la 1 1/2 ore.
Tapetați o tigaie pătrată de 9 inci cu folie; folie ușor de unt. Cu atașamentul cu palete al mixerului în picioare sau al unei linguri de lemn rezistente, bateți energic amestecul de arțar (la viteză mare dacă utilizați mixerul; reduceți viteza dacă motorul începe să funcționeze) până când amestecul se îngroașă și se transformă dintr-o culoare caramel strălucitoare în bej pal, aproximativ 10 minute cu un mixer, aproximativ 15 minute cu mâna. Se amestecă nucile.
Răzuiți în tigaie și răciți până când este ferm la atingere, cel puțin 2 ore sau până la 1 zi.
Ridicați folia pentru a îndepărta fudge din tigaie; tăiați fudge în pătrate de 1 inch. Păstrați Fudge tăiat etanș la frigider până la 1 săptămână. Pentru a păstra mai mult timp (până la 1 lună), înfășurați fudge netăiat etanș și răciți; tăiați în pătrate așa cum doriți să-l utilizați.
Se servește la temperatura camerei.
Înainte de a începe, citiți rețeta până la capăt și asamblați toate instrumentele și ingredientele de care veți avea nevoie. Multe rețete de bomboane necesită să acționați rapid odată ce siropul de zahăr atinge temperatura dorită. Aveți grijă când lucrați cu sirop de zahăr fierbinte, deoarece poate provoca arsuri grave.
Alegeți tigăile potrivite. Tigaile din oțel inoxidabil cu fund greu sunt cele mai bune pentru prepararea amestecurilor de zahăr. Tigaile subțiri și ușoare tind să conducă căldura-și să gătească siropul de zahăr-inegal.
Folosiți un termometru pentru bomboane atunci când este solicitat. Măsoară temperaturi de până la 40
Le veți găsi în secțiunea Bucătărie-gadget din multe supermarketuri, la prețuri cuprinse între 10 și $
Scufundați complet fundul termometrului în siropul de zahăr pentru a obține o citire precisă. Folosind o tigaie îngustă cu laturile înalte, amestecul este mai adânc, dar, dacă este necesar, puteți înclina ușor o tigaie mai mică pentru a scufunda fundul termometrului.
Topiți ușor ciocolata pentru cele mai bune rezultate. Dacă ciocolata se încălzește prea mult, este posibil să nu se stabilească corect și va dezvolta "înflorire" (dungi albe) la suprafață atunci când este depozitată. Amestecând ciocolata tocată într-o tigaie sau castron peste fierbinte, fără a fierbe, apa menține o temperatură uniformă, scăzută, rezultând ciocolată lucioasă, bine fixată.
Se dizolvă zahărul complet la foc mic (pasul
înainte de a aduce amestecul la foc mic. Utilizarea zahărului superfin, vândut și ca" zahăr de brutar", face acest lucru mai ușor. Pentru a verifica dacă zahărul s-a dizolvat, răzuiți fundul tigaiei cu o spatulă rezistentă la căldură, trageți spatula în sus, lăsați siropul de pe ea să se răcească câteva secunde, apoi frecați o picătură între degete. Dacă simțiți boabe de zahăr, acesta nu s-a dizolvat încă.
Împiedicați formarea cristalelor de zahăr pe părțile laterale ale tigaiei la Pasul 2, perindând părțile laterale cu o perie de patiserie umedă de câteva ori.
Lăsați amestecul să se răcească până la călduț (exact 11
înainte de a-l bate (pasul 3); în caz contrar, fudge-ul se poate rigidiza și deveni granulat.
Turnarea într-un castron mare și puțin adânc îl ajută să se răcească mai repede, dar nu-l amestecați prea devreme.
Bateți bine fudge - ul odată ce s-a răcit la 11
Fudge de ciocolată se îngroașă mai mult decât fudge de arțar în această etapă, dar ambele se plictisesc ușor și capătă o culoare mai deschisă după ce au bătut; atunci sunt gata să se toarne în tigaie.