Friptură Elvețiană
Friptura elvețiană durează aproximativ 2 ore de la început până la sfârșit. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 426 calorii, 54g de proteine, și 18g de grăsime pe porție. Pentru $2.19 pe portie, veți obține un curs principal care servește 4. 172 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Vă este adus prin simple rețete. Acesta va fi un hit la dvs ziua valentin eveniment. Dacă aveți la îndemână ceapă, roșii purificate, sare și piper și alte câteva ingrediente, o puteți face. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 0%, ceea ce este foarte rău (dar totuși fixabil). Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Friptură Elvețiană Ușoară: O Friptură Cubică Consistentă, Friptură Elvețiană A-Plus, și Friptură Elvețiană.
Instrucțiuni
Căutați friptura pe ambele părți: frecați făina în ambele părți ale fripturii.
Se presară sare și piper.
Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie largă și superficială (cu capac) la foc mediu.
Așezați friptura în tigaie și gătiți timp de aproximativ 10 minute pe fiecare parte, suficient pentru a rumeni friptura.
Scoateți friptura din tigaie și puneți-o deoparte.
Adăugați ceapa și usturoiul în tigaie și încă o lingură de ulei.
Gatiti ceapa si usturoiul timp de 3-5 minute, folosind o spatula metalica pentru a racla orice picaturi de friptura, amestecandu-le cu ceapa.
Adăugați jumătate din ierburi la ceapă.
Adăugați friptură, ierburi, roșii pur și simplu: întoarceți friptura în tigaie, așezând-o deasupra cepei. Înghesuiți ceapa în jurul și deasupra fripturii.
Presărați restul de ierburi deasupra fripturii.
Adăugați cele 2 căni de roșii pur și simplu în tigaie.
Acoperiți și fierbeți: acoperiți tigaia cu un capac etanș. Dacă aveți un capac bombat care se potrivește, folosiți-l. Un capac cu cupolă va ajuta la circulația aburului și a umezelii din sucurile de gătit și la menținerea fripturii umede.
Aduceți friptura în pur-ul de roșii la foc mic și apoi coborâți focul la cea mai mică căldură posibilă pentru a menține un foc mic. (Folosim setarea caldă pe gama noastră electrică, dacă utilizați o gamă mare de gaz BTU, poate doriți să sprijiniți oala pe o folie balonată pentru a-i oferi mai multă distanță de căldură.)
legume: în timp ce friptura se gătește, poate doriți să pre-gătiți ușor legumele pe care doriți să le serviți cu friptura. De exemplu, pentru acest fel de mâncare am aburit 4 cartofi roșii mici, curățați, sferturi și 2 morcovi, sferturi pe lungime și tăiați în segmente de 2 inci, timp de 5-10 minute. (Puteți folosi alte legume, cum ar fi fasolea verde sau deloc legume.)
După 1 1/2 ore de timp de gătit pentru friptură, am descoperit tigaia, am întors friptura, am adăugat cartofii și morcovii, am acoperit tigaia și am gătit friptura și legumele încă 30 de minute.
Motivul pentru care ați putea dori să pre-gătiți legumele puțin mai întâi este că friptura se gătește la foc foarte mic. Veți avea mai mult control asupra cât de gătite sunt legumele dacă le gătiți puțin mai întâi.
Feliați și serviți: friptura trebuie făcută după un timp total de gătit de 2 ore. Pentru a-l verifica, îl puteți împinge cu o furculiță. Carnea ar trebui să fie destul de fragedă.
Pentru a servi, scoateți friptura și feliați-o pe o placă de sculptură. Alternativ, ați fi putut începe cu fripturi individuale care erau mai mici. Puneți sosul peste friptură.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Friptura funcționează foarte bine cu Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Ai putea încerca gloata Merlot. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,1 din 5 stele și un preț de aproximativ 20 de dolari pe sticlă.
![Rabla Merlot]()
Rabla Merlot
Cireș negru sportiv, fructe de pădure întunecate, ciocolată de malț cu note nuanțate de stejar francez de vanilie și mocha. Elegant și rafinat la gust, cu o mulțime de fructe întunecate care duc la un finisaj mătăsos și moale.