Friptură de fier plat cu sos de ciuperci
Friptura de fier plat cu sos de ciuperci necesită aproximativ 55 minute de la început până la sfârșit. Acest curs principal are 413 calorii, 25g de proteine, și 29G de grăsime per portie. Această rețetă servește 4 și costă 2,75 USD pe porție. valentin zi va fi și mai special cu această rețetă. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână stoc de carne de vită, praf de usturoi, arpagic și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a utiliza până sare kosher ai putea urma acest curs principal cu Tort Cu Conținut Scăzut De Grăsimi (Kosher-Lactate) ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 49%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Friptură de fier plat cu sos Cabernet, Friptură de fier plat cu sos Tango, și Friptură de fier plat cu sos de vin roșu.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 325 grade F (165 grade C).
Presărați ambele părți ale fripturii plate de fier cu sare, piper negru, praf de usturoi și praf de ceapă.
Încălziți o tigaie grea, rezistentă la cuptor, la foc mediu-mare, turnați 2 lingurițe de ulei vegetal în tigaia fierbinte și încălziți până când uleiul strălucește. Se fierbe friptura în uleiul fierbinte până se rumenesc bine, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Scoateți friptura din tigaie și reduceți focul la mediu.
Se toarnă încă 1 linguriță de ulei vegetal în tigaie; gătiți și amestecați ciupercile cremini în ulei fierbinte până se ofilesc și se rumenesc, aproximativ 10 minute. Reduceți focul la mediu-scăzut; se toarnă vinul în ciuperci și se aduce la fierbere. Gatiti pana cand vinul este usor redus, 3-5 minute; adăugați carne de vită în amestecul de legume. Aduceți amestecul la foc mic.
Amestecați untul și făina într-o pastă într-un bol mic, folosind o furculiță. Se amestecă pasta de făină în amestecul de ciuperci și se fierbe până se îngroașă sosul, aproximativ 5 minute.
Așezați friptura de fier plat în tigaie cu sos de ciuperci.
Puneți tigaia în cuptorul preîncălzit și gătiți până când friptura este abia roz în interior, aproximativ 10 minute.
Tăiați friptura în felii subțiri pe diagonală și așezați carnea pe un platou.
Se toarnă sosul de ciuperci peste friptură și se ornează cu arpagic.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir sunt alegerile mele de top pentru friptură. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau medii, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase se pot descurca cu un roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Un vin pe care l-ai putea încerca este Pride Mountain Vineyards Merlot. Are 4,4 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 50 de dolari.
![Podgoriile Montane Pride Merlot]()
Podgoriile Montane Pride Merlot
Un nas somptuos de prune strălucitoare, cireșe, petale de trandafir, dud și nuc introduce un vin ispititor care stabilește arderea papilelor gustative. Palatul este stratificat și luxuriant, exprimând valuri ondulate de fructe roșii țesute împreună de un bogat palat Mijlociu și aciditate vibrantă. 7% Cabernet Sauvignon din blocul vulcanic Rim Rock și blocul rocky Quartz Hill au fost amestecate pentru a adăuga adâncime și structură vinului. În timp ce descriem adesea acest Merlot ca un "Merlot al iubitorilor de cabină", 2011 demonstrează ceea ce face Merlot atât de minunat și special ca un vin varietal – concentrație, textură netedă, dar completă, finețe și acel factor X evaziv care are "zel"."Amestec: 93% Merlot și 7% Cabernet Sauvignon.