Fleac de caramel lipicios cu afine
Sticky Toffee fleac cu afine ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă servește 20. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 185 calorii, 1g de proteine, și 18g de grăsime pe porție. Pentru 37 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 2% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel de mâncare scoțian. Mergeți la magazin și ridicați ROM, frișcă, curmale Medjool slivered și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este perfect pentru Crăciun. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Este adus la tine de retetele mele. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular improvabil de 10%. Rețete similare includ Absolut Păcătos! Budincă Lipicioasă De Caramele Cu Sos De Caramele Pecan, Budincă lipicioasă de caramele cu sos de caramele Port, și Carne de porc lipicioasă cu afine.
Instrucțiuni
Într-un castron, cu un mixer la viteză mare, bateți 2 căni de smântână cu 2 linguri fiecare zahăr granulat și rom până se formează vârfuri moi.
În partea de jos a unui vas de fleac de 4 până la 5 litri sau a unui vas de sticlă cu față dreaptă, întindeți o treime din nivelul cuburilor de tort de curmale.
Stropiți 1/3 cană de sos de caramel uniform peste tort. Puneți aproximativ 1 cană de afine braconate (inclusiv sucuri) peste sos.
Întindeți aproximativ jumătate de frișcă uniform peste afine. Repetați cu un alt strat de tort, sos, afine și frișcă.
Puneți treimea rămasă din cuburile de tort peste frisca, stropiți cu 1/3 cană de sos de caramel și lingurați afine rămase deasupra. Acoperiți cu folie de plastic și răciți cel puțin 8 ore.
Într-un castron, cu un mixer la viteză mare, bateți restul de 2 căni smântână cu restul de 2 linguri fiecare zahăr granulat și rom până se formează vârfuri moi.
Se întinde peste fleac și se ornează cu curmale tăiate.
Pentru a servi, scoateți porții pe farfurii. Treceți sosul de caramel rămas pentru a adăuga după gust.
Puneți 3/4 cană de curmale Medjool tăiate fără sâmburi într-un blender sau robot de bucătărie.
Se toarnă 1/2 cană de apă clocotită și se lasă să stea 5 minute. Se învârte până se omogenizează.
Într-un castron, cu un mixer la viteză medie (utilizați atașamentul paletei cu mixerul în picioare), bateți 3/4 cană (3/8 lb.) unt la temperatura camerei, 1 cană zahăr brun ambalat ferm și data pură până când este bine amestecată și netedă.
Adăugați 4 ouă mari, pe rând, bătând bine după fiecare adăugare.
Într-un alt castron, amestecați împreună 2 căni de făină universală, 1 1/2 lingurițe praf de copt, 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu; se amestecă în amestecul de unt până se omogenizează bine. Răzuiți aluatul într-o tigaie pătrată de 9 inci cu unt și făină.
Coaceți într-un cuptor de 350 până când o frigăruie de lemn introdusă în centrul tortului iese curată, 35 până la 40 de minute.
Lăsați tortul să se răcească în tigaie pe un raft timp de 10 minute, apoi inversați-l pe raft; scoateți tigaia și lăsați tortul să se răcească complet.
Tăiați marginile întunecate ale tortului; rezervați pentru o altă utilizare sau aruncați.
Tăiați tortul rămas în cuburi de 1 inch.
Sos de caramel. Într - o tigaie de 1 până la 2 litri la foc mediu, amestecați 1 1/2 căni zahăr brun închis ambalat ferm, 1/4 cană (1/8 lb.) unt, 2 linguri sirop ușor de porumb și 1 linguriță suc de lămâie până când zahărul este dizolvat și amestecul este spumos, aproximativ 5 minute.
Bateți în 2 linguri de vanilie și gătiți cu 1 minut mai mult.
Se amestecă în 1 1/2 căni frișcă și se ia de pe foc. Face 2 căni.
Afine pocate: într - o tigaie de 3 până la 4 litri la foc mediu-mare, amestecați 1 1/2 căni de suc de portocale, 3/4 cană de zahăr granulat și 1/2 linguriță de vanilie până când zahărul este dizolvat.
Adăugați 12 uncii de afine proaspete clătite și sortate sau congelate dezghețate; fierbeți ușor doar până când pielea începe să se despartă, aproximativ 5 minute.
Se ia de pe foc și se răcește până se răcește, cel puțin 30 de minute.