Fettuccine de creveți și sparanghel

Fettuccina de creveți și sparanghel necesită aproximativ 50 minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 20g de proteine, 22g de grăsime, și un total de 464 calorii. Pentru $2.08 pe portie, această rețetă acoperă 18% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Mai multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. 182 de oameni au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți sparanghel, condimente cu fructe de mare, paste fettuccine și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Este adus la tine de Allrecipes. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 88%. Acest scor este spectaculos. Rețete similare includ Fettuccine cu creveți, sparanghel și mazăre, Sparanghel, creveți și mărar peste Fettuccine, și Asparagus Fettuccine.
Instrucțiuni
Separați vârfurile de sparanghel de restul bucăților tăiate și lăsați vârfurile deoparte.
Încălziți 3/4 cană de ulei de măsline la foc mediu. Gatiti si amestecati usturoiul in uleiul incins pana incepe sa se rumeneasca, aproximativ 5 minute. Se amestecă bucățile tăiate de sparanghel (nu vârfurile) și se condimentează cu sare și piper. Gatiti si amestecati sparanghelul pana cand este fraged, dar inca verde aprins, aproximativ 10 minute, apoi adaugati varfurile de sparanghel. Gatiti si amestecati inca 5 minute.
În timp ce sparanghelul gătește, umpleți o oală mare cu apă ușor sărată și aduceți la fierbere la foc mare. Odată ce apa fierbe, amestecați fettuccina și reveniți la fierbere. Gatiti pastele neacoperite, amestecand ocazional, pana cand pastele s-au fiert, dar sunt inca ferme pana la muscatura, aproximativ 8 minute.
Se scurge bine într-o strecurătoare așezată în chiuvetă, se întoarce în oală și se strecoară 2 lingurițe de ulei de măsline peste paste.
Scoateți sparanghelul din tigaie cu o lingură cu fante, lăsând ulei în tigaie și lăsați sparanghelul deoparte. Se usucă creveții cu prosoape de hârtie și se pun în tigaia fierbinte la foc mediu-mare.
Presărați creveții cu condimentele de fructe de mare și gătiți și amestecați creveții până când sunt roz și nu mai translucide. Întoarceți sparanghelul în tigaie și gătiți creveții și sparanghelul până se încălzesc bine, încă 2 până la 3 minute.
Se amestecă creveții și sparanghelul în fettuccina gătită și se aruncă cu parmezan mărunțit. Uleiul de măsline servește drept sos, așa că adăugați mai multe după cum este necesar pentru a acoperi generos pastele, creveții și sparanghelul.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Creveți în meniu? Încercați să împerecheați cu Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Santi Sortesele Pinot Grigio cu un rating de 4, 4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Nuanță galbenă de paie, însoțită de un nas concentrat de pere, caise și flori albe. Gustul fructat, cu note de vârf de fructe de piatră, prezintă maturitate și rotunjime bine susținute de o aciditate și savoare elegante, asigurând un finisaj lung și persistent.