Fenicul Fiert
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați feniculul fiert. Această rețetă servește 4. Pentru $1.02 pe portie, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 176 calorii, 2G de proteine, și 12g de grăsime. 408 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Această rețetă de la Simply Recipes necesită bulbi de fenicul, unt, bulion de pui și coajă de portocală. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și lacto ovo vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 0%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Fenicul Fiert, Fenicul Fiert, și Fenicul Fiert.
Instrucțiuni
Tăiați blaturile de pe bulbii de fenicul, tocați 2 linguri de frunze și dați deoparte. Feliați bulbii de fenicul în jumătate, pe lungime, prin miez. Feliați fiecare jumătate pe lungime în sferturi (ar trebui să obțineți opt bucăți în total din fiecare bec de fenicul), lăsând o parte din miez atașată, astfel încât bucățile să nu se destrame în timp ce gătesc.
Se rumenesc sferturile de fenicul în unt pe două părți: se topește untul într-o tigaie mare saut la foc mediu-mare și se pun bucățile de fenicul în tigaie într-un singur strat. Reduceți focul la mediu și gătiți bucățile de fenicul, fără a le mișca, timp de cel puțin 2 minute.
Presărați sarea și zahărul peste fenicul (zahărul va ajuta la caramelizare).
Verificați dacă se rumenesc și gătiți încă un minut sau două dacă nu sunt încă rumenite. Întoarceți bucățile de fenicul și rumeniți cealaltă parte.
Adăugați ouzo, apoi stoc și apă: când ambele părți ale feniculului sunt rumenite frumos, adăugați ouzo în tigaie. Creșteți căldura la mediu ridicat. Ouzo ar trebui să fiarbă repede. Când este aproape plecat, adăugați stocul și apa.
Acoperiți și fierbeți: aduceți lichidul la fierbere, apoi reduceți focul la minim, acoperiți tigaia și fierbeți timp de 15 minute.
Scoateți capacul, măriți focul la mare și lăsați stocul să se gătească până când este o glazură.
Adăugați frunzele de fenicul și cea mai mare parte a cojii de portocală și combinați ușor.
Se servește garnisit cu restul de coajă și câteva stropi de suc de lămâie.