Dulceata de nuca certo XV afine
Certo XIBOX gemul de nuc de merișor este un fără gluten, FODMAP prietenos și vegetarian condiment. Pentru 6 cenți pe porție, această rețetă acoperă 0% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 0g de proteine, 0g de grăsime, și un total de 48 calorii. Această rețetă servește 112. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Mergeți la magazin și ridicați unt, zahăr, apă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 7%. Acest scor este improvizabil. Încercați Certo XtraSize, Gem de smochine certo, și Certo oleaginoase pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți canner cu apă clocotită, pe jumătate plină cu apă, la foc mic. Spălați borcanele și înșurubați benzile în apă fierbinte și săpună; clătiți cu apă caldă.
Se toarnă apă clocotită peste capacele plate în cratiță de pe foc.
Lăsați să stea în apă fierbinte până când este gata de utilizare.
Scurgeți bine înainte de umplere.
Puneți afine și apă într-o cratiță mare. Aduceți la fierbere. Reduceți căldura la minim; acoperiți și fierbeți 10 minute.
Se toarnă amestecul în cratița de 6 sau 8 litri. Se amestecă nucile.
Se amestecă zahărul în fructele preparate în cratiță.
Adăugați unt pentru a reduce spumarea, dacă doriți. Aduceți amestecul la fierbere completă (o fierbere care nu încetează să clocotească atunci când este agitată) la foc mare, amestecând constant.
Se amestecă rapid pectina. Reveniți la fierberea completă și fierbeți exact 1 minut, amestecând constant.
Scoateți din căldură. Îndepărtați orice spumă cu lingură de metal.
Se toarnă rapid în borcane pregătite, umplând până la 1/4 inch de vârfuri. Ștergeți jantele și firele de borcan. Acoperiți cu capace din două piese. Înșurubați bine benzile.
Așezați borcane pe raft ridicat în canner. Rack inferior în canner. Apa trebuie să acopere borcanele cu 1 până la 2 inci; adăugați apă clocotită dacă este necesar. Acoperiți; aduceți apa la fierbere blândă. Procesați 10 minute.
Scoateți borcanele și așezați-le în poziție verticală pe un prosop pentru a se răci complet. După ce borcanele se răcesc, verificați sigiliile apăsând mijlocul capacului cu degetul. (În cazul în care capacul arcuri înapoi, capacul nu este sigilat și refrigerare este necesar.)