Dovlecei prăjiți cu castane și rodie
Dovleceii prăjiți cu castane și rodie ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegetariană are 211 calorii, 3G de proteine, și 8g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 8 și costă 93 de cenți pe porție. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Dacă aveți la îndemână unt, crenguțe de cimbru, semințe din 1 rodie și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Cu o lingură scor de 42%, acest fel de mâncare este destul de bun. Rețete similare includ Dovlecei prăjiți și castane cu semințe de rodie și sos balsamic de arțar, Salată prăjită de dovlecei și rodie, și Dovlecei prăjiți cu Rodie și Tahini.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Puneți dovleceii pe o foaie mare de copt cu margini, tăiați părțile în sus și periați cu cele 3 linguri de unt topit.
Presărați zahărul în cavități și condimentați dovleceii cu sare și piper. Întoarceți dovleceii pe foaia de copt și prăjiți timp de aproximativ 1 oră, sau până se înmoaie și se rumenesc la margini.
Între timp, încălziți restul de 2 linguri de unt într-o tigaie medie.
Adăugați castanele și crenguțele de cimbru și gătiți la foc moderat, amestecând ocazional, până când castanele se rumenesc ușor și se glazurează cu untul, 8 până la 10 minute. Aruncați crenguțele de cimbru.
Tăiați fiecare jumătate de dovleac în 4 pene și aranjați pe un platou mare.
Se presară cu castanele glazurate și coacăzele roșii.
Stropiți dovleceii cu melasa de rodie și serviți.