Dovleac ghindă cu umplutură de afine
Reteta Dovleac Acorn cu Umplutura de Merisoare se poate face in aproximativ 1 ora si 5 minute . O porție conține 271 de calorii , 2 g de proteine și 6 g de grăsimi . Această rețetă servește 4. Pentru 98 de cenți per porție , această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun de Ziua Recunoștinței . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și lacto ovo vegetariană . Această rețetă de la Taste of Home necesită dovleac ghindă, unt, țelină și piper. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Funcționează bine ca garnitură. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 37% , ceea ce este destul de rău. Rețete similare includ biscuiți de ghindă cu salvie și gruyere , ghindă la cuptor cu spanac și supă de ghindă cu curry .
Instrucțiuni
Tăiați dovleceii în jumătate; aruncați semințele.
Tăiați o felie subțire din partea inferioară a jumătăților de dovleac, astfel încât acestea să stea plat.
Puneți dovleceii cu partea goală în jos într-un 13 inchi neuns. x 9-in. vas de copt.
Adăugați 1/2 inch de apă. Acoperiți și coaceți la 375° timp de 45 de minute.
Între timp, într-o tigaie mică, căleți țelina și ceapa în unt până se înmoaie.
Adăugați mărul, sarea, sucul de lămâie și piperul. Gatiti, neacoperit, la foc mediu-mic pana cand marele sunt fragezi, amestecand din cand in cand. Se amestecă merișoarele, zahărul și apa. Gatiti si amestecati pana cand fructele de padure ies si lichidul este siropos.
Întoarceți jumătățile de dovleac; se umple cu amestec de afine. Acoperiți și coaceți încă 10-15 minute sau până când dovleceii sunt fragezi.