Doro nu
Doro nu am putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $3.71 pe portie, această rețetă acoperă 27% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, primară și vegetariană are 1219 calorii, 13g de proteine, și 119g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4. Această rețetă de la Kitchn are 1 fani. Dacă aveți la îndemână chimen măcinat, verdeață, unt și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a folosi turmericul măcinat, puteți urma acest fel principal cu Tort De Lămâie Umplut Cu Cireșe ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 52%. Acest scor este solid. Încercați Doro Wat de la cea mai bună mâncare picantă din lume, Tocană De Pui (Doro Wett), și Doro Wot (Mâncare Națională De Pui Etiopiană) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
3 într-o oală separată, aduceți apa sărată la fierbere.
Adăugați verdeața și gătiți până se înmoaie, aproximativ 15 minute.
Scoateți verdeața cu o lingură cu fante și transferați-o în tocană de pui.
Se servește cu ouăle fierte tari și brânza de vaci pe lateral.Puteți face un lot dublu de doro umed și înghețați extra. Ca orice tocană bună, se va reîncălzi frumos. De asemenea, fac sos suplimentar și îl arunc cu paste fierte pentru o masă rapidă în timpul săptămânii.Unt condimentat face 1 1/2 căni
Dacă există un lucru pe care americanii îl pot lua de la gătitul Etiopiei mele natale, nitir qibe, untul condimentat clarificat care servește ca bază a majorității alimentelor etiopiene. Păstrez o cantitate în congelator pentru a adăuga aromă și aromă instantanee legumelor prăjite, peștelui sau cărnii. Deoarece solidele sunt îndepărtate din untul clarificat, acesta nu va arde la fel de ușor ca untul obișnuit, așa că puteți găti cu el la foc foarte mare.1 kilogram de unt nesărat 1 ceapă roșie, tocată grosier3 căței de usturoi, tocate
O bucată de 3 inci ghimbir, curățată și tăiată fin1 linguriță semințe de schinduf1 linguriță cumin1 linguriță semințe de cardamom1 linguriță oregano1 / 2 linguriță turmeric măcinat4 crenguțe de cimbru
Topiți untul într-o cratiță medie la foc mic, amestecând ocazional. Pe măsură ce spuma se ridică în vârf, îndepărtați-o și aruncați-o. Continuați să gătiți, fără a lăsa untul să se rumenească, până când nu mai apare spumă.
Adăugați ceapa, usturoiul, ghimbirul, semințele de schinduf, chimenul, semințele de cardamom, oregano, turmeric și cimbru și continuați să gătiți timp de 15 minute, amestecând ocazional.
Pe porție, pe baza6servicii.(%valoare zilnică)Calorii791grăsime79, 3 g(122%)Saturat44, 6 g(222, 8%)Trans2, 7 gcarbi9, 4 g (3, 1%)Fibre1, 5 g (5, 9%)Zahăr3, 6 gproteine7, 4 g (14, 9%)Colesterol184, 4 mg (61, 5%)Sodiu1451, 1 mg(60, 5%)