Deep-Dish plăcintă cu mere
Rețeta Deep-Dish Apple Pie se poate face în aproximativ 4 ore și 15 minute. O porție conține 535 de calorii, 4 g de proteine și 29 g de grăsimi. Această rețetă servește 10 și costă 1,14 USD per porție. Funcționează bine ca desert american. Vă este adus de Foodnetwork. Dacă aveți la îndemână zahăr, shortening de legume, făină și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și aș spune că a fost perfectă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 22%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Deep-Dish Apple Pie, Deep-Dish Apple Pie și Deep Dish Apple Pie.
Instrucțiuni
Faceți crusta: presează făina, 4 linguri de unt, scurtarea, zahărul și sarea într-un robot de bucătărie până arată ca o făină fină.
Adăugați restul de 8 linguri de unt și amestecați până când este în bucăți de mărimea unui bob de mazăre.
Stropiți cu vodca și 3 linguri de apă rece și pulsați până când aluatul se oprește. Împărțiți aluatul între 2 foi de folie de plastic; folosiți plasticul pentru a ajuta la formarea fiecărei jumătăți într-un disc. Înfășurați strâns și lăsați la frigider până se întăresc, cel puțin 1 oră sau peste noapte. (Aluatul poate fi congelat până la 2 luni; dezghețați la temperatura camerei.)
Pregătiți umplutura: curățați merele de coajă și tăiați felii de 1/2 inch grosime.
Se transferă într-un castron și se amestecă cu zahărul și sucul de lămâie. Topiți 4 linguri de unt într-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Adăugați merele și gătiți, amestecând din când în când, până se înmoaie, 15 până la 18 minute.
Adăugați făina, smântâna groasă, scorțișoara și sarea și amestecați până se îngroașă sucurile, aproximativ 2 minute.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet. (Umplutura se poate face cu până la 2 zile înainte; se acoperă și se pune la frigider.)
Întindeți 1 disc de aluat într-o rotundă de 13 inci pe o suprafață tapetă cu făină. Puneți ușor într-o farfurie de plăcintă adâncă de 9 1/2 inch.
Adăugați umplutura, punându-l în centru; ungeți cu restul de 2 linguri de unt.
Întindeți discul rămas de aluat într-o rotundă de 12 inci pe o suprafață tapetă cu făină.
Așezați aluatul peste umplutură și apăsați marginile. Îndoiți aluatul peste el însuși și strângeți marginea cu degetele.
Ungeți cu smântână groasă și stropiți cu zahăr.
Tăiați câteva fante în crusta superioară pentru a lăsa aburii să iasă. Răciți cel puțin 1 oră.
Pune o foaie de copt pe un gratar în treimea inferioară a cuptorului; preîncălziți la 425 de grade F. Puneți plăcinta pe foaia de copt fierbinte și reduceți temperatura cuptorului la 375 de grade F; coaceți până devin aurii, 1 oră până la 1 oră 10 minute, rotind plăcinta după cum este necesar pentru o rumenire uniformă. (Acoperiți marginea cu folie dacă se rumenește prea repede.)
Transferați pe un gratar și lăsați să se răcească până se întăresc, aproximativ 3 ore.
Fotografie de Johnny Miller
Vin recomandat: Prosecco, Moscato Dasti, Recolta Târzie Riesling
Prosecco, Moscato d'Asti și Late Harvest Riesling sunt alegeri excelente pentru plăcintă cu mere. Aceste vinuri de desert au cantitatea potrivită de dulceață și arome ușoare, fructate, care nu vor învinge plăcinta cu mere. Domaine Ravaut: Vinul Grand Cru Hautes Mourottes Pinot Noir cu o evaluare de 5 din 5 stele pare a fi o potrivire bună. Costă aproximativ 79 de dolari pe sticlă.
![Domaine Ravaut: Vin Grand Cru Hautes Mourottes Pinot Noir]()
Domaine Ravaut: Vin Grand Cru Hautes Mourottes Pinot Noir
O nuanță roșiatică de bronz dezvăluie vârsta acestui vin, dar are încă din plin viață. Un nas profund și bogat sugerează cireșe negre coapte, cuișoare și cassis. După ce vinul a avut timp să respire, începe să dezvăluie și mai multe condimente și fructe. Bea frumos acum, dar probabil că va rămâne atractiv cel puțin până în 2019.