Curry de pui cu nucă de cocos și tamarind

Curry de pui cu nucă de cocos și tamarind ar putea fi doar fără gluten și fără lactate rețeta pe care ai căutat-o. Pentru $2.83 pe portie, această rețetă acoperă 28% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acest fel principal are 485 calorii, 47G de proteine, și 25g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 10. Dacă aveți ml cremă de nucă de cocos, suc de lime, bulion de pui și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Această rețetă este tipică bucătăriei indiene. 215 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 92%. Acest scor este excelent. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Tamarind Pește Curry, Curry de pește cu Tamarind, și Curry de pește cu roșii și tamarind.
Instrucțiuni
Puneți puiul într-un bol mare de amestecare, adăugați sucul de lămâie, piperul și turmericul și amestecați bine. (Cel mai bine este să folosiți mănuși pentru aceasta, deoarece turmericul pătează degetele.) Puneți deoparte timp de 1 oră.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare, aruncați semințele de muștar urmate de frunzele proaspete de curry (dacă utilizați frunze uscate, adăugați-le mai târziu cu roșiile) și prăjiți până când eliberează o aromă caldă, de nucă, aproximativ 30 de secunde.
Adăugați ceapa, puneți capacul și gătiți la foc mic timp de 10-15 minute până se topește moale, amestecând din când în când. Scoateți capacul, măriți focul, adăugați usturoiul și ghimbirul și prăjiți timp de 1 min până când degajă o aromă prăjită. Amestecați ardeiul și continuați să gătiți încă 30 de secunde.
Adăugați roșiile, bulionul și zahărul (și frunzele uscate de curry dacă utilizați). Gatiti, neacoperit, timp de 15-20 de minute pana cand sosul s-a ingrosat si s-a redus cu o treime.
Încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Între timp, prăjiți puiul.
Încălziți 6 linguri de ulei într-o tigaie și gătiți în loturi până devin aurii. Este posibil să aveți nevoie de puțin ulei suplimentar. Păstrați cald.
Se toarnă orice exces de ulei din tigaie și se adaugă o oală de apă se învârte și se răzuie orice suc cu o lingură înainte de a adăuga la sosul de roșii.
Puneți puiul într-o formă de prăjire adâncă sau o caserolă rezistentă la cuptor și turnați peste sos. Acoperiți cu folie și gătiți cuptorul timp de 15 minute până când puiul este fraged. Îndepărtați orice ulei din vârful sosului.
Scoateți bucățile de pui din tablă și transferați-le într-un vas de servit.
Se toarnă sosul într-o tigaie și se aduce la foc mic. Se amestecă pulpa de tamarind, laptele de cocos și jumătate din crema de cocos. Reglați aroma adăugând mai mult zahăr sau tamarind. Puneți sosul peste pui, stropiți cu crema de nucă de cocos rămasă și împrăștiați cu coriandru înainte de servire.
Vin recomandat: Gruener Veltliner, Riesling, Trandafir Spumant
Indian în meniu? Încercați să împerecheați cu Gruener Veltliner, Riesling și Sparkling rossimbrox. Cel mai bun vin pentru mâncarea indiană va depinde de felul de mâncare, desigur, dar aceste murături pot fi servite refrigerate și au o anumită dulceață pentru a completa condimentele și aromele complexe ale unei mari varietăți de feluri de mâncare tradiționale. Ai putea încerca Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,7 din 5 stele și un preț de aproximativ 18 dolari pe sticlă.
![Nigl Freiheit Gruner Veltliner]()
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
# 48 Wine Spectator Top 100 din 2018Nas fermecător, arome de mere galbene, caracter Fructat fin, aciditate ușor vâscoasă, vie și frumos integrată, coboară bine, tonuri minerale picante și picante în finisaj.