Curry De Cartofi Din Sri Lanka
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete indiene, așa că încercați Curry de cartofi din Sri Lanka. O porție conține 223 calorii, 6g de proteine, și 10g de grăsime. Această rețetă servește 4 și costă 69 de cenți pe porție. 5 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați curry, cartofi, ceapă și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Este adus la tine de Toțiretete. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, întreg 30 și vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 35 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 79%. Acest scor este solid. Încercați Curry De Pui Din Sri Lanka, Sri Lanka runner fasole curry, și Curry De Pește Din Sri Lanka, Cetofiat pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mică, la foc mic, prăjiți uscat 3/4 linguriță coriandru, 1/4 linguriță fenicul și 1/4 linguriță semințe de chimen individual până când începe să se degajeze o aromă.
Combinați toate acestea cu frunzele de curry și, la foc mic, prăjiți uscat încă aproximativ 5 minute. Nu ardeți măcinați condimentele și frunzele folosind un mortar și pistil sau o mașină de tocat cafea curată. Pune deoparte.
Așezați cuburile de cartofi într-un castron sigur pentru cuptorul cu microunde și cuptorul cu microunde până la aproximativ 1/2 gătit (timpul depinde de cuptorul cu microunde individual), aproximativ 3 până la 5 minute.
Într-o tigaie mare, topiți ghee-ul la foc mediu. Gatiti ceapa, usturoiul si ghimbirul in ghee pana devin aurii si aromate. Între timp, măcinați restul de coriandru și semințe de chimen; adăugați cu o linguriță de pudră proaspătă de curry (preparată în prima etapă) la ceapă și usturoi. Gatiti, amestecand, timp de 30 de secunde. Amestecați cartofii și gătiți timp de 3 minute. Se amestecă laptele de nucă de cocos, se aduce la foc mic, apoi se reduce focul la minim. Acoperiți și gătiți până când cartofii sunt fragede, aproximativ 7 minute. Condimentează cu sare după gust. Se acoperă cu cilantro proaspăt tocat și se servește.
Vin recomandat: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asia funcționează foarte bine cu Chenin Blanc, Gewurztraminer și Riesling. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar acești albi acizi se împerechează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Un vin pe care l-ai putea încerca este Mulderbosch Chenin Blanc. Are 4,2 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 15 dolari.
![Mulderbosch Chenin Blanc]()
Mulderbosch Chenin Blanc
Un nas puternic de guava, coaja de tei și pere coapte fixate de caprifoi și flori de portocal. Un gust suculent cu fructe de pasiune opulente, urmând din nas și terminând cu caracteristici de grapefruit tartă. Aciditatea răcoritoare este perfect contracarată de un gust cremos la mijloc și de un condiment subtil derivat din stejar. Vintage-ul din 2011 este un stil mai condus de fructe, care este mai proaspăt și mai uscat în comparație cu vintage-ul din 2010. Un vin fermecător accesibil, care este gura-wateringly moreish.Partener cu crustacee, ton la grătar, sardine la grătar, pui prăjit cu lămâie și ierburi sau tocănițe de legume.