Curcan simplu prăjit cu sos bogat de curcan
Această rețetă servește 12. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 147 calorii, 4G de proteine, și 9g de grăsime pe porție. Pentru 55 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de unt, oțet de cidru, apă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Acesta va fi un hit la dvs Ziua Recunostintei eveniment. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 75 ore. Cu o lingură scor de 13%, acest fel de mâncare este destul de rău. Rețete similare includ Sos Bogat De Curcan, Sos de curcan ușor și bogat, și Sos de curcan bogat și mătăsos.
Instrucțiuni
Puneți raftul cuptorului în poziția cea mai de jos și preîncălziți cuptorul la 450 buc.F. Clătiți curcanul în interior și în exterior, apoi uscați-l.
Presărați cavitățile de curcan și pielea cu sare și piper. Îndoiți pielea gâtului sub corp și fixați-o cu frigarui metalice, apoi legați betisoarele împreună cu șnurul de bucătărie și puneți aripile sub corp.
Puneți curcanul pe raft în tigaie.
Adăugați 1 cană de apă în tigaie și prăjiți fără a unge, rotind tigaia la jumătatea prăjirii, până când termometrul este introdus în partea cărnoasă a coapselor (testați ambele coapse; nu atingeți oasele) înregistrează 170 F, 2 1/4 până la 2 3/4 ore.
Înclinați cu grijă curcanul, astfel încât orice sucuri din interiorul cavității mari să intre în tigaie, apoi transferați curcanul într-un platou, rezervând sucuri în tigaie.
Lăsați curcanul să stea, neacoperit, 30 de minute (temperatura cărnii coapsei va crește la 180 F).
Turnați sucurile de tigaie printr-o sită cu ochiuri fine în ceașcă de măsurare (nu curățați tigaia de prăjire), apoi îndepărtați și aruncați grăsimea. (Dacă utilizați un separator de grăsime, turnați sucurile de tigaie prin sită în separator și lăsați să stea până când grăsimea se ridică la vârf, 1 până la 2 minute. Turnați cu grijă sucurile de tigaie din separator în măsură, aruncând grăsimea.)
Se întinde tigaia de prăjire pe 2 arzătoare, apoi se adaugă apa rămasă din cană și se degajează tigaia de prăjire fierbând la foc mare, amestecând și răzuind bucăți maro, 1 minut.
Se toarnă prin sită în ceașcă de măsurare care conține sucuri de tigaie.
Adăugați suficient stoc de curcan la sucurile de tigaie pentru a aduce în total 8 căni (dacă stocul este congelat, încălziți pentru a lichefia).
Topiți untul într-o oală grea de 4 litri și amestecați făina. Gatiti roux la foc moderat, batand, 5 minute.
Adăugați amestecul de stoc într-un flux, șoptind constant pentru a preveni cocoloașele, apoi aduceți la fierbere, șoptind ocazional. Se amestecă orice suc de curcan acumulat pe platou și se fierbe 5 minute. Condimentați sosul cu sare și piper, apoi amestecați oțetul de cidru (după gust).