Curcan frecat cu condimente cu sos de coniac
Curcanul frecat cu condimente cu sos de coniac ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 894 calorii, 113g de proteine, și 42G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 12 și costă 85 de cenți pe porție. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de făină universală, bulion de curcan, coniac și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. În general, această rețetă câștigă o scor mare spoonacular de 84%. Rețete similare includ Curcan frecat cu condimente cu sos de coniac, Miso-curcan frecat cu sos de curcan, și Filet de porc frecat cu condimente cu rădăcină de țelină-piure de mere și sos de cidru.
Instrucțiuni
Prăjiți coriandru, chimen, boabe de piper și scorțișoară în tigaie mică la foc mediu până când sunt parfumate, aproximativ 5 minute.
Se transferă în castron; rece. Măcinați condimentele în pulbere în râșnița de condimente.
Transferați pudra de condimente într-un castron mic; se amestecă în sare și boia.
Așezați curcanul pe setul de rafturi într-o tigaie mare de prăjire; puneți aripile sub.
Presărați 1 lingură de amestec de condimente în cavitatea principală a curcanului și amestecul de condimente rămas pe toată pielea curcanului; legați picioarele împreună pentru a menține forma. La frigider neacoperit peste noapte.
Lăsați curcanul să stea 1 oră la temperatura camerei.
Setați rack-ul în poziția cea mai joasă în cuptor și preîncălziți la 450 F.
Se toarnă 1 1/2 cană bulion de curcan în tigaie cu curcan. Reduceți căldura la 350 buc. f; friptură de curcan 2 ore.
Adăugați 2 căni de bulion în tigaie. Prăjiți 1 oră; se toarnă 2 căni de bulion peste curcan. Acoperiți curcanul liber cu folie. Continuați prăjirea până când termometrul introdus în cea mai groasă parte a coapsei înregistrează 175 de metri pătrați, cu aproximativ 1 oră mai mult.
Așezați gâtul, inima și pipota de curcan rezervate în cratiță medie; adăugați 3 căni de bulion de curcan. Acoperiți și fierbeți 1 oră. Se strecoară bulionul în ceașcă de măsurare cu 4 căni; rezervați gâtul, inima și pipota. Îndepărtați orice grăsime de pe suprafața bulionului.
Adăugați suficient bulion de curcan în bulionul de măruntaie pentru a măsura 4 căni în total.
Scoateți carnea din gât. Tăiați fin gâtul, inima și pipota.
Transferați curcanul pe platou, cortați liber cu folie și prosop de bucătărie și lăsați să stea 30 de minute (temperatura internă a curcanului va crește cu 5 până la 10 grade).
Turnați sucurile de tigaie din tigaia de prăjire într-o ceașcă mare de măsurare. Lingura de grăsime de la suprafață.
Transferați 4 linguri de grăsime într-o cratiță medie (dacă este necesar, folosiți o parte din grăsimea rezervată din bulionul de curcan pentru a măsura 4 linguri în total). Aruncați orice exces de grăsime.
Așezați tigaia peste 2 arzătoare setate la foc mediu-mare.
Adăugați vermut și coniac la tigaie și aduceți la fierbere, răzuind bucățile rumenite.
Adăugați sucuri de tigaie degresate și 1 cană bulion de măruntaie; aduceți la fierbere, răzuind bucățile rumenite.
Încălziți 4 linguri de grăsime în cratiță la foc mediu-mic.
Adăugați făina, amestecând până se omogenizează.
Bateți constant până începe să se rumenească, aproximativ 3 minute. Treceți treptat în amestecul de pan-suc și 3 cești de bulion. Fierbeți până când sosul este suficient de gros pentru a acoperi lingura, amestecând ocazional, aproximativ 10 minute.
Se amestecă gâtul tocat, inima și pipota. Se condimentează cu sare și piper. Sculptați curcanul și serviți cu sos.