Crăciun Lefse
Crăciun Lefse ar putea fi doar garnitura pe care il cautati. Această rețetă face 12 porții cu 135 calorii, 5g de proteine, și 3G de grăsime fiecare. Pentru 28 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Crăciun va fi și mai special cu această rețetă. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegetarian dieta. Este adus la tine de Allrecipes. Mergeți la magazin și ridicați unt, cartofi, sare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 8 ore și 35 de minute. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular destul de bun de 43%. Rețete similare sunt Norvegianul Hardanger Lefse de Crăciun, Cupcakes Stollen De Crăciun-Un Clasic De Crăciun Transformat, și Fursecuri de Crăciun: fursecuri norvegiene de Crăciun, prune condimentate cu morcovi păstrează semilune și portocală de ciocolată.
Instrucțiuni
Puneți cartofii și sarea într-o oală și umpleți cu suficientă apă pentru a acoperi. Aduceți la fierbere și gătiți până când cartofii pot fi ușor străpunși cu o furculiță.
Scurgeți și transferați într-un castron mare. Se măsoară în unt și smântână și se pasează până se omogenizează complet. Acoperiți și refrigerați peste noapte.
Folosiți-vă mâinile pentru a modela amestecul de cartofi în patru bușteni uniformi de aproximativ 6 inci lungime.
Tăiați fiecare buștean în 4 sau 5 bucăți. Folosind suficientă făină pentru a împiedica aluatul să se lipească, întindeți fiecare porție cât mai subțire posibil. Întoarceți aluatul frecvent și adăugați mai multă făină după cum este necesar.
Adăugarea prea multă făină poate face lefse dur, așa că aveți grijă.
Încălziți un grătar sau o grătar lefse la foc mediu. Gatiti unul cate unul pana cand lefse sunt maro auriu cu bule maro mai inchise pe fiecare parte, rasucind o data. Folosiți un turner lefse plat dacă aveți unul. Stiva terminat lefse pe o farfurie sau tavă și se acoperă cu un prosop de ceai pentru a le menține la uscare. Odată ce lefse sunt complet reci, înfășurați în plastic pentru a-l menține umed.