Creveți la grătar și Pitas cu piure de năut
Creveți la grătar și Pitas cu piure de năut este un pescatarian rețetă cu 4 porții. Pentru $ 4.64 pe portie, această rețetă acoperă 25% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 710 calorii, 40g de proteine, și 46G de grăsime. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Al Patrulea Iulie va fi și mai special cu această rețetă. Un amestec de unt, piper proaspăt măcinat, ulei de măsline și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de nemaipomenită. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Acesta este adus la tine de retetele mele. Cu o lingură scor de 48%, acest fel de mâncare este destul de bun. Încercați Za ' atar - Cod frecat cu piure picant de năut și dovlecei la grătar, Piure de fasole albă-Tahini cu Pitas prăjit, și Crostino de creveți la grătar cu un Edamame-piure de brânză de capră pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aprindeți grătarul sau încălziți broilerul. Filetați creveții pe patru frigarui.
Ungeți creveții cu 2 linguri de ulei; presărați oregano, 1/4 linguriță de sare și piper.
Într-o cratiță medie, încălziți 5 linguri de ulei la foc moderat.
Adăugați usturoiul și gătiți, amestecând, timp de 30 de secunde.
Adăugați năutul, apa și restul de 3/4 linguriță de sare și încălziți până se încălzește. Cu un masher de cartofi, zdrobiți năutul. Se amestecă 1 lingură de suc de lămâie și pătrunjel. Acoperiți pentru a vă încălzi.
Grătați sau prăjiți creveții, întorcându-vă o dată, până când tocmai ați terminat, aproximativ 4 minute în total. Între timp, întindeți ambele părți ale fiecărei pita cu untul și grătarul sau grătarul, întorcând o dată, până devin aurii, aproximativ 4 minute în total.
Într-un castron mic de sticlă sau oțel inoxidabil, amestecați împreună restul de 2 linguri de ulei și suc de lămâie. Movilă năutul pe farfurii. Se acoperă cu frigarui de creveți și se înconjoară cu sferturile de pita.
Se toarnă uleiul de lămâie peste creveți și năut.
Recomandare de vin: ingredientele de aici necesită practic aromele de citrice și plante ale unui sauvignon blanc. O versiune din California va fi puțin mai moale decât clasicul francez Sancerre sau Pouilly-Fum, dar în acest caz evitați vinurile etichetate Fum Blanc. Deși sunt făcute și din sauvignon blanc, ele tind să fie mai stejari.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru creveți. Aceste vinuri albe clare funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Ai putea încerca Esperto Pinot Grigio. Recenzorilor le place destul de mult cu un rating de 4,5 din 5 stele și un preț de aproximativ 10 dolari pe sticlă.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Culoare strălucitoare de paie cu reflexe de aur. Crisp și curat, cu nas delicat de floare de portocal și trandafir sălbatic cu caise, piersic alb și coajă de portocală. Crisp, uscat și bine structurat cu măr auriu și citrice.Minunat versatil. Excelent ca aperitiv și complementul perfect pentru aperitive ușoare, salate, pui la grătar și fructe de mare proaspete. Bucurați-vă bine răcit.