Reteta de orez si clatite de linte cu cartofi este gata în aproximativ 45 de minute și este cu siguranță un remarcabil fără gluten și vegan opțiune pentru iubitorii de mâncare mediteraneană. Această rețetă servește 4. Pentru $2.25 pe portie, această rețetă acoperă 28% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această masă de dimineață are 660 calorii, 19g de proteine, și 15g de grăsime pe porție. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Un amestec de turmeric, orez, urad dal și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Cu o lingură scor de 78%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Linte Și Cartofi Dulci Dal Cu Orez Interzis, Cartofi dulci și Curry de linte cu orez, și Clătite Cu Făină De Orez pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Așezați orezul și lintea în boluri separate. Umpleți fiecare cu apă pentru a acoperi cu 2 inci și înmuiați 4 ore.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Linte
Apă
Orez
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
2
Scurgeți lintea într-o sită și pur și simplu într-un robot de bucătărie cu 3/4 cană de apă până când este ușoară și pufoasă, 3 până la 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Linte
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Procesor De Alimente
Sita
3
Transferați într-un castron mare.
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
4
Scurgeți orezul într-o sită și pur și simplu în robotul de bucătărie cu 1/3 cană de apă până se formează o pastă granuloasă, aproximativ 1 minut. (Pasta de orez nu va fi la fel de netedă ca pasta de linte.) Se amestecă pasta de orez și 3/4 linguriță de sare în pasta de linte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Linte
Apă
Orez
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Procesor De Alimente
Sita
5
Lăsați amestecul să fermenteze, acoperit cu folie de plastic, într-un loc cald (aproximativ 80 km f), fără tiraj, până se dublează în vrac, aproximativ 24 de ore. (
Ingrediente de care veți avea nevoie
Folie
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De Plastic
6
Amestecul va fi ușor și spumos.) Se amestecă restul de 3/4 cană de apă și 1/4 linguriță de sare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Sare
7
Lăsați aluatul să stea, acoperit, într-un loc cald (aproximativ 80 de metri pătrați) fără tiraj 2 1/2 ore.
1
Combinați cartofii cu apă sărată rece pentru a acoperi cu 2 inci într - o cratiță de 2 1/2 până la 3 litri și fierbeți, neacoperit, până când cartofii sunt doar fragezi, 15 până la 25 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
2
Scurgeți cartofii într-o strecurătoare. Când este suficient de rece pentru a fi manipulat, curățați cartofii și tăiați-i în cuburi de 1/2 inch.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi
Echipamente pe care le vei folosi
4 Cartofi Yukon Gold, Spălați și Tăiați Cubulețe De 3/4 Inci
3
Încălziți uleiul într-o tigaie grea de 10 până la 12 inci la foc moderat până când este fierbinte, dar nu fumează, apoi gătiți semințele de muștar, parțial acoperite cu capac, până când abia încep să apară, 15 până la 30 de secunde.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Semințe De Muștar
Ulei De Gătit
Amestec De Condimente Pentru Friptură, Marca Preferată Montreal Steak Seasoning De La McCormick
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
4
Adăugați frunze de curry și chimen și gătiți, amestecând, până când chimenul devine o nuanță mai închisă, 10 până la 15 secunde. Reduceți focul la moderat scăzut, apoi adăugați ceapa și gătiți, amestecând ocazional, până se înmoaie, dar nu se rumenesc, 8 până la 10 minute. Se amestecă chile și turmeric și se gătește, amestecând, 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Frunze De Curry
Turmeric
Ardei Iute
Chimen
Ceapă
5
Adăugați cartofi, apă și sare și aduceți la fierbere. Reduceți căldura la moderat scăzut, apoi fierbeți, acoperiți, amestecând ocazional și zdrobind ușor cartofii, până când sosul se îngroașă, 8 până la 10 minute. Aruncați frunzele de curry.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Frunze De Curry
Cartofi
Sos
Apă
Sare
1
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 250 F.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
2
Întindeți 1 linguriță de ulei pe grătar folosind un prosop de hârtie, apoi încălziți la foc moderat până când este fierbinte, dar nu fumați. Scufundați o măsură uscată de 1/3 cană în aluat, scoopând ușor pentru a umple fără a dezumfla aluatul și turnați în centrul grătarului (răzuiți aluatul rămas în măsură). Răspândiți rapid aluatul cu spatele unei linguri mici într-o mișcare circulară pentru a acoperi subțire grătarul. (Dosa poate fi dantelat în jurul marginii.)
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fâșie De Coajă De Lămâie
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De Hârtie
Tigaie
3
Stropiți marginea și partea superioară a dosa cu 1 linguriță de ulei și gătiți până când partea inferioară este aurie și crocantă, 1 1/2 până la 2 minute. Întoarceți dosa cu o spatulă metalică și gătiți, apăsând ocazional, până când partea inferioară este aurie palidă, încă aproximativ 1 minut. (Reglați căldura în sus sau în jos, dacă este necesar, pentru a preveni suprasolicitarea.)
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt
4
Transferați dosa pe o foaie mare de copt căptușită cu folie și păstrați-o caldă, acoperită slab cu folie, în cuptor.
Echipamente pe care le vei folosi
Foaie De Copt
Folie De Aluminiu
Cuptor
5
Faceți încă 9 până la 11 dosas în același mod, transferându-l ca gătit pe foaia de copt în 1 strat și separând straturi suplimentare de dosas cu folie.
Echipamente pe care le vei folosi
Foaie De Copt
Folie De Aluminiu
1
Răspândiți 1/3 cană de umplutură de cartofi fierbinți într-o linie în mijlocul fiecărei dosa și pliați ușor dosa peste umplerea în treimi ca o literă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi
Kilograme De Mure (aproximativ
1
* Aluatul, după fermentare (24 de ore) și în picioare (2 1/2 ore), poate fi răcit cu până la 24 de ore în plus.
2
Lăsați să stea la temperatura camerei 30 de minute și amestecați ușor pentru a combina înainte de gătit.* Dosas, fără umplutură, pot fi gătite cu până la 1 oră înainte și păstrate, acoperite cu folie, la temperatura camerei. Reîncălziți dosas într-un cuptor de 350 km f între straturile de folie până la cald, aproximativ 10 minute.* Umplerea poate fi făcută cu 1 zi înainte și răcită, acoperită. Reîncălziți, adăugând apă pentru a slăbi umplerea, dacă este necesar.
Franceza funcționează foarte bine cu Bordeaux, șampanie și visiniu alb. Vinul francez este la fel de divers ca mâncarea franceză, dar rareori greșești cu șampania. Dacă masa dvs. necesită un vin alb, puteți încerca și un visiniu alb. Pentru un roșu, încercați un amestec roșu bordeaux. Un vin pe care l-ai putea încerca este Les Hauts de Lagarde Bordeaux Blanc. Are 4,3 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 14 dolari.