Ciocolata Babka
Ciocolata Babkan este o fără gluten desert. Această rețetă face 16 porții cu 145 calorii, 3G de proteine, și 10g de grăsime fiecare. Pentru 49 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Este perfect pentru Paște. Mergeți la magazin și ridicați sare, zahăr, gălbenuș de ou și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 18%. Acest scor este destul de rău. Încercați Ciocolata Babka, Ciocolata Babka, și Ciocolata Babka pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se amestecă împreună lapte cald și 2 lingurițe de zahăr în castron de mixer.
Presărați drojdia peste amestec și lăsați să stea până se spumează, aproximativ 5 minute. (Dacă drojdia nu face spumă, aruncați-o și începeți din nou cu drojdie nouă.)
Adăugați 1/2 cană de făină în amestecul de drojdie și bateți la viteză medie până se combină.
Adăugați ouă întregi, gălbenuș, vanilie, sare și 1/2 cană de zahăr rămasă și bateți până se combină. Reduceți viteza la minim, apoi amestecați restul de 2 3/4 căni de făină, aproximativ 1/2 cană odată. Creșteți viteza la mediu, apoi bateți în unt, câteva bucăți pe rând și continuați să bateți până când aluatul este strălucitor și formează fire de la paletă la castron, aproximativ 4 minute. (Aluatul va fi foarte moale și lipicios.)
Răzuiți aluatul într-un bol ușor uns și acoperiți vasul cu folie de plastic.
Lăsați aluatul să crească într-un loc fără curenți la temperatura camerei calde până se dublează în vrac, 1 1/2 până la 2 ore.
Tapetați fiecare tigaie cu 2 bucăți de hârtie pergament (1 pe lungime și 1 transversal).
Puneți aluatul cu o spatulă de cauciuc ușor unsă, apoi înjumătățiți aluatul.
Întindeți 1 bucată de aluat pe o suprafață bine făinată cu un sucitor ușor făinat într-un dreptunghi de 18 x 10 inci și aranjați cu o latură lungă cea mai apropiată de dvs.
Bateți împreună gălbenușul și smântâna.
Întindeți 2 1/2 linguri de unt înmuiat pe aluat, lăsând o margine de 1/2 inch în jur.
Periați o parte din spălarea ouălor pe marginea lungă cea mai apropiată de dvs.
Se presară jumătate de ciocolată uniform peste aluatul cu unt, apoi se presară cu jumătate de zahăr (2 linguri). Începând cu partea lungă cea mai îndepărtată de tine, rulează aluatul într-un buștean confortabil, ciupind ferm de-a lungul cusăturii spălate cu ou pentru a sigila. Aduceți capetele buștenilor împreună pentru a forma un inel, ciupind pentru a sigila. Răsuciți întregul inel de două ori pentru a forma o figură dublă 8 și încadrați-vă într-una dintre tigăile căptușite.
Faceți o altă babka cu aluatul rămas, o parte din spălarea ouălor și restul de unt și ciocolată în același mod. Chill restul de spălare ou, acoperit, pentru a utiliza mai târziu. Acoperiți ușor tigăile cu folie de plastic unsă cu unt (partea untă în jos) și lăsați babkas să crească într-un loc fără curenți la temperatura camerei calde până când aluatul ajunge la vârful tigăilor, 1 până la 2 ore. (Alternativ, lăsați aluatul să crească în tigăi la frigider 8 până la 12 ore; aduceți la temperatura camerei, 3 până la 4 ore, înainte de coacere.)
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F.
Periați blaturile de aluat cu spălarea ouălor rămase.
Coaceți până când blaturile sunt maro auriu și fundul sună gol atunci când sunt bătute (când pâinile sunt scoase din tigăi), aproximativ 40 de minute.
Transferați pâinile într-un raft și răciți la temperatura camerei.
Babkas păstrează, învelite în folie de plastic și apoi folie, înghețate 3 săptămâni.