Ciocolata-Alune Gelato
Ciocolata-alune Gelato ar putea fi doar desert pe care îl căutați. O porție conține 366 calorii, 6g de proteine, și 26g de grăsime. Pentru 70 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Dacă aveți extract de vanillan, smântână grea, zahăr și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 2 ore și 55 de minute. 16 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 40%. Acest scor este destul de rău. Încercați Ciocolata alune (mai bine decât Nutella) Gelato, Gelato de alune cu sos bogat de ciocolată, și Înghețată De Alune pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Într-o cratiță combinați laptele, smântâna și 1/2 cană de zahăr la foc mediu. Gatiti pana cand zaharul se dizolva, aproximativ 5 minute.
Între timp, într-un bol mediu bateți gălbenușurile de ou cu zahărul rămas folosind un mixer electric până când ouăle au devenit groase și galben pal, aproximativ 4 minute.
Se toarnă 1/2 cană din amestecul cald de lapte și smântână în amestecul de ouă și se amestecă.
Adăugați acest amestec înapoi în cratiță. Gatiti la foc foarte mic, amestecand constant, pana cand amestecul devine suficient de gros pentru a acoperi spatele unei linguri de lemn, aproximativ 7-10 minute.
Așezați o strecurătoare peste un bol mediu și turnați amestecul cald de cremă prin strecurătoare. Se amestecă vanilia și alunele întinse până se dizolvă. Răciți complet amestecul înainte de a turna într-un producător de înghețată și urmați instrucțiunile producătorului pentru a îngheța. Pentru a servi, scoateți gelato în boluri de servire și acoperiți cu alune.