Cina In Seara Asta: Orez De Pui Hainanese
Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 478 calorii, 8g de proteine, și 18g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4. Pentru $1.6 pe portie, această rețetă acoperă 17% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 52 ar spune că a lovit locul. Mergeți la magazin și ridicați scallion, sare, eșalotă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 89%. Acest scor este uimitor. Încercați Cina în seara asta: pui și orez cu șofran, Cina in seara asta: pui de lamaie cu orez, și Cina în seara asta: Curry de pui roșu mărunțit cu tăiței de orez pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți 5 litri de apă la fiert într-o oală foarte mare.
Presărați exteriorul și interiorul puiului cu sare. Introduceți 2 căței de usturoi, o bucată mică de ghimbir de mărimea degetului mare și scallionul în cavitate. Legați picioarele împreună cu șnurul de bucătărie, ținând cavitatea închisă. Când apa ajunge la fierbere, adăugați puiul în oală. Aduceți apa la fierbere, apoi reduceți focul la foarte mic, acoperiți oala și lăsați să fiarbă 30 de minute. După ce ați terminat, scoateți puiul și aruncați suficientă apă cu gheață pentru a acoperi complet puiul. (Cel puțin 2 tăvi de cuburi de gheață pline ar trebui să funcționeze.) Ideea este să răciți puiul timp de 10 minute, cât mai mult posibil.
Se scurge și se lasă deoparte.
Între timp, începeți să faceți sosurile. Aruncați aproximativ 2 bucăți de ghimbir de mărimea degetului mare, 2 lingurițe de sare și 3 linguri de ulei de canola într-un blender. Procesați până la neted. Pune deoparte. Spălați blenderul pentru al doilea sos.
Adăugați ardeii iute serrano, 1 șalotă, 1 bucată de usturoi de mărimea degetului mare, 3 căței sau usturoi, suc de 1 lime, 1 lingură de apă, oțetul de orez și zahărul. Procesați până la amestecare. Pune deoparte.
Într-o altă oală mare, turnați două linguri de ulei de canola și dați focul la mediu-mare.
Adăugați 3 șalote tocate și 5 căței de usturoi tocați. Gatiti aproximativ 30 de secunde, apoi aruncati orezul si gatiti 2 minute, amestecand continuu.
Adăugați trei căni din apa rămasă de la gătitul puiului. Se aduce la fierbere, apoi se reduce la foc mic și se fierbe timp de 20 de minute.
Scoateți pielea de pe pui și tăiați carnea în fâșii groase de 1/2 inch. Îngrămădiți orezul pe o farfurie, acoperiți cu puiul și amestecați condimentele după cum doriți.