Cartofi Prăjiți Hasselback
Hasselback cartofi prăjiți ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegană are 203 calorii, 4G de proteine, și 12g de grăsime per portie. Această rețetă servește 6. Pentru 38 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute. Dacă aveți la îndemână piper, făină, cartofi și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 51 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 98%. Acest scor este spectaculos. Încercați Cartofi Hasselback cu parmezan și usturoi prăjit, Cartofi Hasselback Cu Unt Brun (Cartofi Acordeon), și Cartofi Hasselback pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Curățați cartofii și clătiți pentru a îndepărta orice urmă de murdărie.
Tăiați cartofii în bucăți uniforme. (Acest lucru va ajuta la timpul de gătit dacă toate sunt similare.) Luați un cuțit ascuțit și începeți la 1 capăt, tăiați aproximativ 2/3 prin cartof. Repetați aceeași incizie de la 1 capăt al cartofului la celălalt, distanțând uniform tăieturile. (Ideea este de a crea aspectul unui ventilator, motiv pentru care nu tăiați tot drumul prin cartof.)
Așezați cartofii într-o cratiță mare și acoperiți cu apă.
Adăugați un vârf de sare și gătiți până se înmoaie. (Nu overcook. Cartofii ar trebui să rămână puțin tari, deoarece vor continua să gătească în timpul prăjirii.)
Preîncălziți cuptorul la 375 grade F.
Scurgeți cartofii și așezați-i pe șervețele absorbante pentru a îndepărta excesul de apă.
Se amestecă făina și sarea și piperul, după gust, într-un bol și se aruncă cu grijă cu cartofii deja albiți.
Așezați cartofii făinați pe o foaie de copt și stropiți cu ulei.
Coaceți până se rumenesc, aproximativ 30 până la 40 de minute.
Pentru a termina, scoateți cartofii cu o lingură pliată pe prosopul de hârtie absorbant și pentru a scurge excesul de ulei.
Transferați într-un vas de servire și garnisiți cu pătrunjelul.