Cartofi dulci usturoi prajiti
Cartofi prăjiți cu usturoi dulci este o garnitură care servește 6. Vă uitați la silueta? Această rețetă lacto ovo vegetariană are 773 de calorii, 19 g de proteine și 41 g de grăsime per porție. Pentru 1,84 USD per porție, această rețetă acoperă 26% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este tipică bucătăriei americane. Vă este adus de Foodnetwork. 330 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute. Un amestec de făină, fontina, oțet balsamic și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este necesar pentru a face această rețetă atât de gustoasă. În general, această rețetă câștigă un scor bun de 80%. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: cartofi prăjiți cu usturoi dulci la cuptor, cartofi prăjiți cu usturoi dulci și cartofi prăjiți cu usturoi și parmezan.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Încinge uleiul la foc mediu într-o tigaie mare antiaderentă.
Adăugați ceapa, oțetul, sare și piper, amestecând din când în când, până când ceapa devine maro auriu, aproximativ 20 de minute.
Scurgeți cartofii și uscați complet pe un prosop curat de bucătărie. Într-o cratiță mare cu fundul greu, turnați suficient ulei pentru a umple tigaia aproximativ o treime din drum.
Se încălzește la foc mediu-mare până când un termometru pentru prăjire introdus în ulei atinge 375 de grade F. (Dacă nu ai un termometru, un cub de pâine se va rumeni în aproximativ 5 minute.)
În timp ce uleiul se încălzește, într-un castron mare, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și 2 1/2 căni de apă până se omogenizează. Ungeți cartofii în aluat.
Transferați 8 până la 10 cartofi în ulei, lăsând orice exces de aluat să picure înapoi în bol. Se prăjește până devin aurii și crocanți, 5 până la 6 minute.
Scurgeți pe prosoape de hârtie. Repetați cu restul de cartofi.
Pentru sos: Într-o tigaie mică, topim untul la foc mic.
Se adauga cimbrul si usturoiul si se fierbe 2 minute.
Se toarnă sosul peste cartofi prăjiți și se amestecă ușor până se îmbracă.
Pune cartofii prajiti pe un platou si pune deasupra ceapa cu lingura.
Se presara cu fontina si se serveste imediat.