Budincă persană cu trandafir bătut și unt de miere
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați budinca persană cu trandafir bătut și unt de miere. Pentru $2.0 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 857 calorii, 11g de proteine, și 39G de grăsime. Această rețetă servește 8. 176 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Această rețetă de la BBC Good Food necesită apă de trandafiri, miere limpede, unt și apă portocalie. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore și 10 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 47%. Acest scor este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Faloodeh (gheață de apă de trandafiri Persană), Dovleac de găluște umplute persan cu petale de trandafir, și Pâine de porumb (ușurată) și unt de miere bătut.
Instrucțiuni
Introduceți curmalele într-un castron cu stafidele, acoperiți cu 200 ml apă fierbinte din ibric și puneți-le deoparte. Între timp, ungeți un lighean de budincă de 1,5 litri și tapetați baza cu un disc de hârtie pergament.
Puneți ingredientele uscate și coaja de portocală într-un castron mare. Se amestecă curmalele și stafidele (și lichidul de înmuiere), apa de trandafiri și portocale, cu ouăle și untul.
Se amestecă până când totul este combinat. Sfat în bazin și acoperiți cu un cerc de hârtie pergament, apoi folie, apoi legați janta cu șnur.
Așezați budinca pe un capac de borcan răsturnat într-o tigaie mare și turnați apă fierbinte din ibric până când ajunge la jumătatea vasului. Acoperiți tigaia și aburiți ușor timp de 4 ore, completând cu mai multă apă, dacă este necesar. Budinca poate fi consumată imediat, răcită și păstrată până la o săptămână sau congelată timp de 1 lună. Pentru a reîncălzi, dezghețați complet sau scoateți din frigider și aburiți din nou timp de 30 de minute până când se încălzește.
Pentru a face untul, amestecați ingredientele împreună.
Serviți budinca în pene cu o lingură de unt care se topește peste ea.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Budinca în meniu? Încercați să împerecheați cu cremă Sherry, Moscato d ' Asti și Port. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. Un vin pe care l-ați putea încerca este NV Solera Cream Sherry. Are 4,5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 17 dolari.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry cremă Solera are o nuanță strălucitoare de chihlimbar și cupru profund. Cu arome de butterscotch și pecan, aromele dulci de nuci sărate și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un palat rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un finisaj lung și aromat.