Budincă de orez de nucă de cocos-Pandan de inspirație thailandeză cu Mango proaspăt
Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegană are 628 calorii, 6g de proteine, și 19g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4 și costă 2,14 USD pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Dacă aveți la îndemână frunze de pandan, Mango ataulfo, orez thailandez de iasomie și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă de la Serious Eats are 100 de fani. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 62%. Acest scor este destul de bun. Încercați Orez Lipicios De Nucă De Cocos Dulce Thailandez Cu Mango Proaspăt, Mango Thailandez Cu Budincă De Orez Cardamom, și Budincă Thailandeză de Tapioca cu nucă de cocos cu Mango condimentat cu Cayenne pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Adăugați orezul și apa într-o oală de 2 litri, amestecați una, puneți-o la foc mare și aduceți la fierbere, neacoperită. Reduceți căldura la cea mai mică setare, acoperiți oala și lăsați orezul să absoarbă încet toată apa.
Între timp, așezați frunzele de pandan tocate și laptele de cocos într-un blender. Se amestecă la viteză mare până se lichefiază, aproximativ 30 de secunde. Treceți amestecul printr-o strecurătoare cu plasă fină așezată într-un castron și aruncați solidele.
Odată ce orezul a absorbit toată apa, adăugați în oală laptele de cocos infuzat cu pandan, zahărul și sarea. Dați amestecului un amestec și aduceți-l la fierbere tare la foc mediu. Lăsați budinca de orez să fiarbă tare timp de 2 minute, amestecând continuu.
Scoateți oala de pe foc și lăsați budinca de orez să stea, acoperită și netulburată, timp de 10 minute. Amestecați o dată și lăsați budinca de orez să stea, acoperită, încă 10 minute înainte de servire. De asemenea, puteți permite budinca de orez să se răcească complet la temperatura camerei.
Împărțiți budinca de orez în 4 porții. Completați fiecare porție cu o porție din mango pregătit.