Baclava
Reteta Baklavan este gata în aproximativ 3 ore și 40 de minute și este cu siguranță un super vegetarian opțiune pentru iubitorii de mâncare din Orientul Mijlociu. Această rețetă servește 12. O porție conține 683 calorii, 10g de proteine, și 45g de grăsime. Pentru $1.83 pe portie, această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Câțiva oameni i-au plăcut foarte mult acest desert. 21 persoană au făcut această rețetă și ar face din nou. Mergeți la magazin și ridicați scorțișoară măcinată, zahăr, produse de patiserie phyllo și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Acesta este adus la tine de retetele mele. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 46%. Acest scor este destul de bun. Încercați Baclava, Baclava, și Baclava pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 30
Se toacă fisticul într-un robot de bucătărie câteva secunde până se toacă fin.
Adăugați nuci, 2/3 cană de zahăr și scorțișoară și procesați până la textura făinii grosiere; scoateți orice bulgări. Pune deoparte.
Se potrivesc ușor 1 foaie phyllo în partea de jos a unui vas de copt ușor unsă 13 - x 9-inch; tăiați phyllo pentru a se potrivi, dacă este necesar.
Ungeți bine cu unt topit. Se potrivesc 7 mai multe foi phyllo în vas, periaj fiecare strat bine cu unt topit.
Împrăștiați un amestec generos de nuci de 1/3 cană peste phyllo.
Adăugați încă 2 foi de fileu, periați fiecare cu unt topit, apoi încă 1/3 cană amestec de nuci. Continuați să stratificați phyllo și amestecul de nuci, perindând fiecare foaie cu unt, până când se folosește tot amestecul de nuci. Se acoperă cu foile de fileu rămase, perindându-se fiecare cu unt topit.
Puneți baclava în congelator 10 minute. (Acest lucru face mai ușor de tăiat.)
Feliați baclava într-un model în formă de diamant de 2 inci. (În acest moment, baclava poate fi congelată: înfășurați tigaia cu folie de aluminiu grea, etichetă și dată și înghețați.)
Setați vasul de copt pe raftul cuptorului din mijloc și așezați o tigaie superficială de apă pe raftul de dedesubt.
Coaceți la 300 timp de 2 ore și 10 minute sau până se rumenesc. (
Coaceți baclava congelată, neacoperită, în același mod la 300 timp de 2 1/2 până la 3 ore sau până se rumenesc.)
Combinați restul de 2/3 cană de zahăr, 2 căni de apă, miere și suc de lămâie într-o cratiță mare, grea, antiaderentă. Se aduce la fierbere la foc mare, se reduce focul la minim și se fierbe, neacoperit, 20 de minute.
Se transferă într-o ceașcă de măsurare din sticlă de 1 litru și se răcește la temperatura camerei.
Stropiți siropul uniform peste baklava. Se răcește la temperatura camerei, se acoperă ușor cu folie și se lasă să stea peste noapte înainte de servire.