Baclava
Baklavan este un vegetarian desert. Această rețetă servește 32. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 7g de proteine, 26g de grăsime, și un total de 343 calorii. Pentru 94 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți scorțișoară, migdale, apă și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Această rețetă este plăcută de 23 de gurmanzi și bucătari. Această rețetă este tipică bucătăriei orientale middl. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 44%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Baclava, Baclava, și Baclava.
Instrucțiuni
Combinați zahărul și apa într-o cratiță. Strângeți sucul din lămâie și portocală în amestecul de zahăr și apoi aruncați și jumătățile. .
Adăugați bețișoarele de scorțișoară. Aduceți amestecul la fierbere la foc moderat până când zahărul este dizolvat, apoi fierbeți 10 minute. Degresați după cum este necesar. Se amestecă mierea și se întoarce la fierbere.
Se ia de pe foc și se răcește la temperatura camerei.
Se toarnă printr-o sită într-un castron mare și se aruncă coaja de fructe în timp ce se lasă bățul de scorțișoară înăuntru. Se răcește până se răcește complet. Notă: Odată, am lăsat jumătățile de fructe gândindu-ne că ar putea extrage mai multă aromă de citrice în sirop. Se pare că îl face destul de puternic și cel mai bine este să îl aruncați înainte de a-l răci. Faceți Baklava: puneți raftul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 170C.
Bateți împreună migdale, nuci, zahăr, scorțișoară, nucșoară, cuișoare și sare până se combină bine.
Periați un vas de copt de 13x9 inch cu unt topit.
Tăiați foile de filo în jumătate de-a lungul lățimii și stivuiți-le pe toate. Păstrați stiva acoperită cu un prosop de bucătărie curat umezit pentru a preveni uscarea acestuia.
Așezați 2 foi de filo în partea de jos a vasului de copt și periați foaia superioară cu unt. Continuați să stratificați 2 foi la un moment dat, eșalonarea foilor în fiecare strat dublu ușor pentru a acoperi fundul vasului, apoi periați fiecare a doua foaie cu unt, până când ați folosit 10 foi de phyllo total. După periajul stratului superior de phyllo cu unt, întindeți peste el aproximativ 1 1/2 căni de amestec de nuci. Lingura peste 2 linguri de unt.Repetați acest proces de stratificare de încă 3 ori. Se acoperă cu încă 10 foi de phyllo. (Veți folosi 50 de coli de phyllo total.) Unt deasupra și lăsați baklava să stea la temperatura camerei pentru ca untul să se întărească ușor pentru a facilita tăierea, 10 până la 15 minute.Folosind un cuțit ascuțit, tăiați baklava în 16 dreptunghiuri egale, apoi tăiați fiecare bucată în jumătate în diagonală, asigurându-vă că tăiați până la capăt.
Coaceți baklava până devine aurie, 50 de minute până la 1 oră.
Transferați vasul într-un suport pentru a se răci, apoi turnați încet sirop rece în jurul marginilor de baklava fierbinte, între toate tăieturile și deasupra.
Lăsați să stea la temperatura camerei cel puțin 8 ore. (Acoperiți odată ce baklava este la temperatura camerei.) Nu se răcește.