Bacalau portughez al Mariei
Bacalau portughez al Mariei ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia principală de rețete. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și pescatarian are 656 calorii, 77g de proteine, și 31g de grăsime per portie. Pentru $ 3.41 pe portie, această rețetă acoperă 42% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Această rețetă de la Toateretete are 202 de fani. Un amestec de ulei de măsline, cartofi Yukon gold, ouă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Pentru a folosi untul, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Unt De Scorțișoară ca desert. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 94%, care este super. Rețete similare includ Anghinare Maria, Pui Tia Maria, și Santa Maria-stil BBQ Tri-Tip.
Instrucțiuni
Înmuiați codul sărat uscat în apă rece timp de 24 de ore, schimbând apa de mai multe ori.
Aduceți o oală mare de apă la fierbere.
Adăugați codul înmuiat și fierbeți timp de aproximativ 5 minute sau până când fulgii de pește ușor cu o furculiță.
Scoateți codul din apă și economisiți apă pentru gătitul cartofilor.
Îndepărtați pielea și oasele din cod și desfaceți carnea în bucăți folosind o furculiță. Puneți peștele deoparte într-un castron mare.
Într-un castron mic, amestecați împreună uleiul de măsline, 1 cățel de usturoi, 1 lingură de pătrunjel, fulgi de ardei roșu și piper negru.
Se toarnă peste pește și se aruncă ușor pentru a acoperi.
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C).
Așezați cartofii în apa de pește și aduceți la fierbere. Gatiti timp de 20 de minute, sau pana cand se inmoaie.
Se scurge sub apă rece, se curăță și se taie în felii de 1/4 inch.
În timp ce cartofii se gătesc, topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu.
Se adaugă ceapa și se sotează până se rumenesc și se caramelizează. Se amestecă un cățel de usturoi în ceapă. Pune deoparte.
Strat jumătate din feliile de cartofi în fundul unui vas de copt uns de 8x11 inch. Acoperiți cu jumătate din cod, apoi jumătate din ceapă. Repetați straturile, terminând cu ceapa.
Coaceți timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc ușor. Înainte de servire, garnisiți blatul cu măsline verzi și negre și ouă fierte.
Se presară cu pătrunjelul rămas.