Arta de a mânca gratinul de nap
Arta de a mânca gratinul de nap ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Pentru $1.31 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 450 calorii, 17g de proteine, și 16g de grăsime. Această rețetă servește 4. Un amestec de sare și piper, lapte, șuncă uscată și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 21 persoană au făcut această rețetă și ar face din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 45 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 76%. Acest scor este solid. Încercați Gratin De Nap, Gratin De Nap, și Gratin De Nap pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru a face b 9chamel: topiți untul într-o cratiță mare, cu fund gros, amestecați făina și gătiți și amestecați amestecul timp de 1 minut.
Adăugați laptele rece dintr-o dată și amestecați imediat combinația netedă, acoperind întregul fund al tigaiei. Se amestecă continuu, trecând la o spatulă sau o lingură de lemn și acoperind în continuare întregul fund, până când amestecul se îngroașă și începe să baloneze. Coborâți focul și adăugați frunza de dafin, șunca și ceapa lipită cu cuișoarele. Gatiti la o bula scazuta constanta timp de cel putin 30 de minute, amestecand ocazional pe tot fundul tigaiei.
Așezați un difuzor de căldură sub tigaie, dacă este necesar, pentru a menține sosul într-o bulă goală și pentru a preveni lipirea și rumenirea.
Scoateți frunza de dafin, șunca, ceapa și cuișoarele. Gustați și condimentați bine cu sare, suficient pentru a condimenta și leguma; se macină în piper și se adaugă câteva grătare de nucșoară, suficient cât să detecteze. Dacă este necesar, subțiați B—ul cu lapte până la o consistență ușor de turnat, amestecându-l împreună-o consistență ușor cocoloasă nu va face nicio diferență în cele din urmă.
Încălziți cuptorul la 350 F. Unt bine un vas de copt, un oval de 8 pe 12 inci sau echivalent. Aranjați jumătate de napi într-un singur strat și turnați peste ele jumătate de B. Aranjați restul de napi într-un strat uniform și adăugați restul de B-chamel, astfel încât să acoperiți toate napii.
Coaceți până când un cuțit sau o furculiță arată că napii din centru sunt moi, aproximativ 1 oră. Scoateți vasul din cuptor, presărați pesmet pe suprafață și distribuiți peste ele un număr generos de așchii subțiri de unt (mai ușor de ras dintr-un băț rece). Rumeniți suprafața de sub broiler, urmărind și având grijă ca vasul să fie suficient de departe de sursă încât firimiturile să nu se înnegrească.