Apple Pithivier
Apple Pithivier ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de garnitură. Această rețetă servește 8 și costă 1,2 USD pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 396 calorii, 3G de proteine, și 18g de grăsime pe porție. Este adus la tine de Epicurious. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Dacă aveți la îndemână unt, sare kosher, fasole de vanilie și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 16%, ceea ce este destul de rău. Încercați Apple Pithivier, Pithivier, și Suc de fructe și salvie pithivier pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru a face untul de mere: într-o cratiță mare, combinați merele, untul, zahărul și sarea. Împărțiți boabele de vanilie pe jumătate pe lungime și răzuiți semințele direct în tigaie (păstrați păstăile pentru adăugarea într-un recipient de zahăr granulat pentru zahăr vanilat).
Se pune la foc mic și se gătește, amestecând ocazional, timp de 30 până la 40 de minute, sau până când merele se descompun și amestecul se îngroașă și devine maro auriu. Amestecul va elibera multă apă la început și va bule mult și apoi va începe încet să se caramelizeze și să devină puțin mai întunecat; pot exista încă câteva bucăți de măr întreg, ceea ce este bine.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. (Untul de mere poate fi păstrat într-un recipient etanș la frigider până la 4 zile sau la congelator până la 2 săptămâni.)
Tapetați foaia de copt cu hârtie pergament și lăsați-o deoparte. Pe o suprafață de lucru bine făinată, rulați aluatul foietaj într-un dreptunghi de aproximativ 24 in/61 cm lățime și 12 in/30,5 cm de sus în jos. Aluatul poate părea destul de dur și dificil de rulat la început. Nu vă fie teamă să fiți ferm cu aluatul în timp ce îl rotiți în dreptunghi, întoarceți-l cu susul în jos, întoarceți-l dintr-o parte în alta, lăsați-l cu sucitorul pentru a-l aplatiza. Folosiți cuțitul unui bucătar pentru a tăia orice margini aspre. Apoi, folosind cuțitul sau un răzuitor de bancă, tăiați aluatul pe jumătate vertical. Ar trebui să aveți două pătrate de 12 in/30,5 cm.
Puneți un pătrat deoparte și așezați celălalt pătrat pe foaia de copt pregătită. În centrul pătratului, desenați un cerc de 8 in/20 cm cu degetul sau ușor cu un cuțit de tăiat (fără a tăia până la capăt). Folosind spatula offset sau spatele unei linguri, întindeți frangipanul uniform pe patiserie, umplând doar cercul. Acoperiți frangipanul cu un strat uniform de unt de mere.
Crăpați oul într-un castron mic și bateți cu o furculiță. Folosind peria de patiserie, periați o parte din ou peste patiserie în jurul cercului.
Din nou pe o suprafață bine făinată, rulați al doilea pătrat de foietaj, astfel încât să fie puțin mai mare de 12 in/30,5 cm pătrat. Drapați al doilea pătrat direct peste partea de sus a primului pătrat. Folosind degetele, apăsați ferm în jurul marginilor patiseriei pentru a sigila cele două pătrate împreună. Va fi o movilă mare în centru unde sunt frangipanul și untul de mere. Din nou, folosind degetele, apăsați ferm în jurul cercului; doriți să închideți frangipanul și untul de mere cât puteți în cerc.
Cu un cuțit mic, tăiați un model de petale festonate în jurul marginii foietajului pentru a crea un cerc cu un total de șase sau șapte petale. Aruncați resturile de foietaj (sau păstrați-le pentru un tratament rapid: presărați cu scorțișoară-zahăr și coaceți până devin aurii. Dați la frigider patiseria timp de cel puțin 30 de minute sau până la 2 zile pentru a permite pufului să se răcească și să se relaxeze. (Dacă se răcește mai mult de 30 de minute, acoperiți patiseria cu folie de plastic pentru a preveni uscarea acesteia. În acest moment, puteți înfășura bine patiseria necoaptă cu folie de plastic și o puteți congela până la 2 săptămâni.)
Preîncălziți cuptorul la 350 cm/180 CMC și așezați un suport în centrul cuptorului.
Folosind peria de patiserie, periați întregul vârf al patiseriei, inclusiv petalele, cu spălarea rămasă a ouălor. Faceți o gaură în mijlocul movilei circulare din Centrul pithivierului și apoi, începând din centrul acestei găuri, utilizați vârful cuțitului pentru a urmări un model curbat de raze solare în movilă, distanțând razele de la 1/2 la 1 in/12 mm la 2,5 cm distanță și acoperind întreaga movilă cu razele curbate. Ar trebui să aveți optsprezece până la douăzeci și patru de raze. Nu tăiați până la capăt prin puf; doar scorați ușor aluatul cu vârful cuțitului. Urmăriți un model încrucișat pe petale.
Coaceți timp de 1 oră până la 1 oră și 10 minute, sau până când aluatul se rumeneste complet și se coace. Uită-te la părțile laterale ale pithivierului unde s-a umflat foietajul pentru a te asigura că părțile laterale sunt, de asemenea, maro auriu.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească pe tigaie pe o grătar timp de cel puțin 1 oră înainte de servire pentru a permite umpluturii să se răcească. Această patiserie se servește cel mai bine în aceeași zi, dar o puteți ține într-un recipient etanș la temperatura camerei timp de până la 2 zile și apoi o puteți reîmprospăta într-un cuptor de 300 cm/150 CMC timp de 5 până la 8 minute înainte de servire.
Retipărit cu permisiunea de la făină, de asemenea, de Joanne Chang, cărți de cronică din 2013 din Circulatory