Vin roșu și sos de șalotă
Vinul roșu și sosul de șalotă ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Pentru $1.77 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 23g de proteine, 21g de grăsime, și un total de 387 calorii. Această rețetă servește 3. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de cimbru, vin, sherry și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 33%. Acest scor nu este atât de super. Încercați Șalotă și salvie-curcan prăjit cu sos de șalotă, Pâine prăjită caldă cu sparanghel și slănină cu vinetă de ardei roșu-șalotă, și Shallot și Shiitake Gravy pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Topiți untul la foc mediu mare într-o cratiță medie. Când spumarea dispare, adăugați șalotă și gătiți, amestecând ocazional, până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Bateți făina și gătiți, amestecând frecvent, până la blond auriu, aproximativ 2 minute.
Adăugați treptat picături de curcan sau stoc și vin într-un flux constant, șoptind constant. Se aduce la fierbere, se reduce la foc mic și se fierbe până se reduce la 3 căni, 10 până la 15 minute.
Se ia de pe foc. Se amestecă sherry și cimbru. Condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește imediat sau se păstrează într-un recipient etanș la frigider până la o săptămână, reîncălzindu-se la foc mediu-mic înainte de servire.