Tofu Turcia I
Tofu Turcia S-ar putea să fiu o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. Această rețetă servește 10 și costă 2,75 USD per porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană are 277 de calorii , 20 g de proteine și 12 g de grăsime per porție. 506 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână pastă miso, ciuperci, coajă de portocală și alte câteva ingrediente, o puteți face. Vă este adus de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 85% , ceea ce este excelent. Rețete similare sunt Turkey Ma Po Tofu , Turkey Ma Po Tofu for Two și Tofurkey (Tofu Turkey) .
Instrucțiuni
Tapetați o strecurătoare rotundă, de dimensiune medie, cu o cârpă de brânză sau cu un șervețel curat.
Puneți tofu mărunțit în strecurătoare.
Puneți o altă cârpă de brânză deasupra tofu-ului.
Puneți strecurătoarea deasupra unui bol pentru a prinde lichidul.
Pune o greutate mare peste tofu. Dați strecurătoarea, tofu și greutatea la frigider pentru 2 până la 3 ore.
Pregătiți umplutura: Într-o tigaie mare căleți ceapa, țelina și ciupercile în 2 linguri de ulei de susan până se înmoaie.
Adăugați usturoiul, salvie, cimbru, sare și piper, rozmarin și 1/4 cană de tamari. Amesteca bine; gătiți timp de 5 minute.
Adăugați umplutura de ierburi pregătită și amestecați bine.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F (200 de grade C). Ungeți o foaie de biscuiți.
Combinați 1/2 cană ulei de susan, 1/4 cană tamari, miso, suc de portocale, muștar și coaja de portocale într-un castron mic; amesteca bine.
Scoateți greutatea din tofu. Scoateți tofu-ul, astfel încât să mai existe un inch de tofu care căptușește strecurătoarea.
Puneți tofuul scos într-un castron separat.
Ungeți căptușeala de tofu cu o cantitate mică de condiment miso. Puneți umplutura în centrul cojii de tofu.
Puneți restul de tofu deasupra umpluturii și apăsați ferm. Întoarceți tofu-ul umplut pe foaia de prăjituri pregătită. Puneți partea de tofu rămasă a „curcanului” (partea plată) în jos. Apăsați ușor pe părțile laterale ale „curcanului” pentru a forma o formă mai ovală.
Ungeți curcanul tofu cu 1/2 din amestecul de ulei-tamari.
Puneți crenguțele de rozmarin deasupra tofu. Acoperiți „curcanul” cu folie.
Coaceți timp de o oră. După o oră, scoateți „curcanul” din cuptor și îndepărtați folia. Ungeți „curcanul” cu sosul de ulei de tamari rămas (rezervând 4 linguri de sos). Reveniți „curcanul” la cuptor și coaceți încă o oră sau până când curcanul cu tofu devine maro auriu.
Așezați curcanul tofu pe un platou de servire, ungeți cu amestecul rămas de ulei de tamari și serviți fierbinte.