Salată Caprese cu Mozzarella de casă
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați salata Caprese cu Mozzarellan de casă. Această rețetă fără gluten, primară, prietenoasă cu fodmap și vegetariană servește 6 și costă $ 1.97 pe portie. O porție conține 340 calorii, 48G de proteine, și 14g de grăsime. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Un amestec de piper, roșii romi, sare kosher și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular bun de 72%. Încercați Salată de pepene galben și Mozzarella Caprese, Salată Caprese De Mozzarella Afumată, și Salată Dulce De Mozzarella Caprese Quinoa pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o oală mare, încălziți un galon de apă la foc mic. Într-un castron mare, rupeți cașul de mozzarella în bucăți mici. Înveliți cașul cu 1 lingură de sare și dați deoparte. Într-un alt castron mare, adăugați sare rămasă la al doilea galon de apă împreună cu cât mai multă gheață pe care o poate ține.
Acest lucru este în cazul în care acesta devine un pic mai complicat. Turnați cu grijă apa fierbinte peste cașul sărat. Pe măsură ce cașul începe să se topească, amestecați cu grijă cu o lingură de lemn sau o spatulă timp de 1 minut. Scufundați ambele mâini în apa cu gheață atât timp cât o puteți suporta, pentru că sunteți pe punctul de a întinde mozzarella în apă fierbinte. Pentru a vă proteja mâinile, puteți purta mănuși de cauciuc, dacă doriți.
Cașul se va fi așezat în fundul bolului și, în acest moment, trebuie să lucrați rapid sau să riscați să gătiți excesiv cașul și să devină cauciucat. Scufundați-vă mâinile în apa fierbinte și începeți să întindeți mozzarella. Prin întinderea brânzei, vă asigurați că toate cheagurile s-au topit complet. Formați mozzarella în bile de dimensiuni de roșii, apoi aruncați mozzarella în apa cu gheață pentru a seta.
Feliați mozzarella în felii de 1/4 inci. Pe un platou de servire, aranjați felii de mozzarella și roșii, alternând și suprapunându-se puțin. Sus cu busuioc.
Stropiți cu ulei de măsline; condimentează sare și piper.
Înfășurați bine bilele de mozzarella rămase în folie de plastic și păstrați-le la frigider până la o săptămână.