Pui Piri-Piri
Pui Piri-Piri necesită aproximativ 45 minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 0g de proteine, 12g de grăsime, și un total de 106 calorii. Pentru 17 cenți pe porție, această rețetă acoperă 1% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Mergeți la magazin și ridicați unt, găini, marinată piri-piri și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Este adus la tine de retetele mele. În general, această rețetă câștigă o nu atât de mare scor spoonacular de 39%. Încercați Pui Piri-Piri Din Africa De Sud, Pui Piri-Piri cu orez picant, și Pui Piri Piri cu orez picant pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Clătiți puiul și uscați-l; tăiați și aruncați excesul de grăsime. Puneți puiul într-un castron mare. Se amestecă marinada piri-piri, se toarnă peste pui și se întorc bucăți pentru a acoperi. Acoperiți și răciți cel puțin 4 ore sau până la 1 zi, transformând puiul ocazional.
Cu clești, ridicați puiul din marinată, scurgeți-l bine și așezați-vă pe un grătar pe un pat solid de cărbuni medii sau la foc mediu pe un grătar cu gaz (puteți ține mâna la nivelul grătarului doar 4 până la 5 secunde; păstrați o sticlă de pulverizare cu apă la îndemână pentru a stinge orice flăcări); închideți capacul pe grătarul cu gaz. Gatiti, intorcand ocazional, pana cand pielea este bine rumenita si carnea la os nu mai este roz (taiata pentru a testa), 35 pana la 40 de minute in total; periați ocazional cu marinată până la aproximativ 10 minute înainte ca puiul să fie gata. Pe măsură ce bucățile sunt gata, transferați-le pe un platou și acoperiți-le ușor cu folie pentru a vă menține cald.
Se toarnă marinada rămasă într-o tigaie de 1 1/2 până la 2 litri la foc mediu-mic. Amestecând ocazional, aduceți amestecul la foc mic; reglați căldura pentru a menține fierberea.
Adăugați unt și amestecați până se topește și se încorporează; dați focul la minim și amestecați ocazional până când este gata de servit.
Se toarnă sosul într-un castron mic sau ulcior.
Garnisiți puiul cu pene de lămâie și serviți cu sos.