Pui de iaurt la grătar cu salată de castraveți
Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 4 și costă 70 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 5g de proteine, 4G de grăsime, și un total de 93 calorii. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați suc de lămâie, frunze de mentă, turmeric măcinat și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Al Patrulea Iulie va fi și mai special cu această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Cu o lingură scor de 40%, acest fel de mâncare nu este atât de extraordinar. Rețete similare sunt Salată de pâine plată la grătar și castraveți-iaurt, Somon la grătar cu salată de castraveți-iaurt, și Pita de pui la grătar cu pansament cu iaurt de castraveți.
Instrucțiuni
Clătiți puiul și uscați-l. Tăiați orice grăsime și îndepărtați licitația de pe fiecare sân (rezervați pentru o altă utilizare). Lucrând câte 2, aranjați puiul între straturile de folie de plastic. Cu un ciocan de carne sau un sucitor, lăsați carnea la o grosime uniformă de 1/4 in.
Pregătiți un grătar pentru căldură directă mare (aproximativ 500; puteți ține mâna 5 in. deasupra grătarului de gătit doar 2 până la 3 secunde). Dacă folosiți cărbune, întindeți cărbuni pe jumătate aprinși în grătar de foc, acoperiți cu grătar de gătit pentru a preîncălzi și lăsați căldura să crească la mare.
Într-un castron mediu, combinați iaurtul, chimenul, sucul de lămâie, 3/4 linguriță. sare, fulgi de chile și turmeric. Puneți deoparte 1/2 cană amestec de iaurt.
Adăugați puiul în castron, răsturnați pentru a acoperi pe ambele părți și lăsați să stea la temperatura camerei 10 minute.
Transferați puiul pe o farfurie, ștergând excesul de marinată; frecați ușor cu ulei pe ambele părți.
Folosind clești de metal, ștergeți grătarul de gătit cu prosoape de hârtie cu ulei. Pui la grătar, acoperit, 3 până la 4 minute. Întoarceți, acoperiți și gătiți încă 2 până la 3 minute.
Se transferă pe o farfurie curată și se condimentează cu sare.
Într-un castron de servire, combinați castraveți, șalotă, mentă, 1/2 cană de amestec de iaurt rezervat și sare și piper după gust.
Serviți puiul cu salată de castraveți.