Doar ia măcelarul să ia capul și coada off, dezosată și butterflied, se usucă de pe ambele părți cu prosoape de hârtie, pentru a primi unt sau ulei sau combo destul de fierbinte, pune carnea de pește cu fața în jos, astfel încât acesta devine rumenit și crocante pe de o parte, apoi o dată fierte prin (atât de subțire durează doar câteva minute), se transferă la o placă carne în sus, apoi se prăjește niște nuci în unt, se adaugă unele lamaie, se toarnă peste pește, apoi patrunjel tocat pentru culoare. Nu e timp deloc.Mi-am amintit un e-mail similar de acum un an despre gătitul patinei cu unt maro caper și, cu sfatul ei, peștele a ieșit perfect. Fără ezitare, am planificat păstrăvul prăjit cu nuci pecan pentru următoarea mea masă. Pentru a-l rotunji în stilul mamei mele, am făcut o salată rapidă de rucola, una dintre verdele ei preferat cu frunze, cu puțin suc de lămâie și niște fasole caneloni pentru mai multe proteine. Peștele a fost delicios, un produs al instrucțiunilor exacte (dacă este puțin flux de conștiință), care, în scopul rețetei mele, au fost rescrise în propoziții complete.Ori de câte ori sunt acasă și mănâncă mamele mele de gătit, eu sunt întotdeauna fericit atunci când placa Im servit este familiar, un produs de toate trucurile ei vechi. Nu că nu-mi place ocazional frunza de escarolă umplută cu orez, dar o prefer când îmi lasă experimentarea. Uneori, noua metodă pe care o recomandă necesită mai multă instruire decât la altele. Dar, cu sau fără un e-mail ca impuls, se simte natural să improvizeze cu mama mea în minte, folosind tehnicile ei, practici, și gusturile pentru a crea plăci care par familiare, experimentale, și dintr-o dată Nou din nou în bucătăria mea.Din bucătăria mea, urându-i mamei la mulți ani, la a ta,Phoebe, bucătarul de sfert de viață**rețete * * păstrăv prăjit cu nuci pecan