Jalebi
Jalebi ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 8 porții cu 146 calorii, 4G de proteine, și 5g de grăsime fiecare. Pentru $1.09 pe portie, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 68 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână ghee, sirop de lime-șofran, colorant alimentar și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 66%. Acest scor este bun. Încercați Jalebi, și Aluat Prăjit Indian / Jalebi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se dizolvă drojdia în 1 lingură de apă și se lasă să stea doar 10 minute și nu mai mult. Într-un castron mare, combinați făina de maida și făina de gram Bengal.
Adăugați drojdia, ghee-ul topit, zahărul, sucul de lămâie, colorantul alimentar galben și restul de 2/3 cană de apă și amestecați până când nu mai există bulgări.
Topiți suficient ghee într-o oală cu fund greu pentru a o umple cu 1 inch adâncime. Căptușiți farfuriile cu prosoape de hârtie pentru scurgerea prăjiturilor prăjite.
Se toarnă siropul de var-șofran într-o cratiță la foc mic, pentru a-l menține cald. Montați o pungă de patiserie cu un vârf mic de scris și turnați aluatul în pungă.
Strângeți vârtejuri rotunde de 2 inci de aluat în ghee fierbinte, lucrând îndeaproape din centru spre exterior. Se prăjește până se rumenesc pe fund, apoi se răstoarnă pentru a prăji pe cealaltă parte până se rumenesc.
Scoateți jalebisul din ulei și puneți-l pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
Transferați prăjiturile fierbinți în siropul de var-șofran și lăsați să se înmoaie un minut sau două.
Serviți jalebisul cald în boluri mici cu sirop. Sau puteți scoate jalebisul din sirop și puneți-l pe un raft să se usuce timp de 3 până la 4 ore, până când siropul a format o coajă tare.
Condimente Indiene Jalebi
Adăugați 1/2 linguriță de cardamom măcinat în aluat și 3 cuișoare întregi în sirop.
Rețetă extras din A World Of Cake (c) 2010 de Krystina Castella, folosit cu permisiunea Storey Publishing.