Grappa, coacăz și tort de nuci de pin
Grappa, coacăz și tort de nuci de pin ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Pentru 86 cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 291 calorii, 4G de proteine, și 19g de grăsime. Această rețetă servește 16. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați sare, zahăr, cremă de tartru și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 14%. Acest scor este destul de rău. Încercați Agnolotti cu Broccoli prăjiți și spanac într-un sos de nuci de pin cu unt, Pulpă De Miel Dezosată Cu Umplutură De Mentă, Nuci De Pin Și Coacăze, și Spiedino de carne de porc cu nuci de pin, usturoi și Soffritto de coacăze pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Poziționați un raft în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți cuptorul la 375 de grade F. cu excepția cazului în care intenționați să serviți tortul pe fundul tigaiei, tapetați fundul tigaiei cu un cerc de hârtie pergament.
Într-un castron mic, combinați grappa și coacăzele. Pune deoparte.
Într-un robot de bucătărie, pulsați migdalele și făina de semolă până când migdalele sunt măcinate foarte fin. Pune deoparte.
Așezați ciocolata și untul într-un castron mare rezistent la căldură într-o tigaie largă cu apă care abia fierbe și amestecați ocazional până aproape se topește.
Se ia de pe foc și se amestecă până se topește și se omogenizează. Sau cuptor cu microunde la putere medie (50%) timp de 2 1/2 până la 3 minute. Se amestecă până se topește complet și se omogenizează.
Într-un castron mare, bateți gălbenușurile cu 2/3 cană (133 grame) de zahăr și sare până devin palide și groase. Se amestecă amestecul cald de ciocolată și grappa și coacăzele. Pune deoparte.
Într-un castron mare curat și uscat, bateți albușurile și crema de tartru cu un mixer electric la viteză medie până când sunt albe și spumoase. Presărați treptat restul de 1/3 cană (67 grame) de zahăr, bătând cu viteză mare până aproape rigid. Răzuiți aproximativ un sfert din albușurile de ou pe amestecul de ciocolată, presărați tot amestecul de migdale deasupra și pliați împreună. Îndoiți albii rămași. Răsturnați aluatul în tigaia pregătită.
Presărați blatul cu nuci de pin.
Coaceți timp de 20 până la 25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în tort la aproximativ 1 1/2 inci de margine iese curată. Centrul tortului ar trebui să se scuture ușor atunci când tigaia este împinsă și să fie totuși lipicioasă dacă este testată. Puneți tortul pe un suport pentru a se răci complet; suprafața tortului se va crăpa și va cădea pe măsură ce se răcește. (Tortul răcit poate fi acoperit strâns sau scos din tigaie și înfășurat bine și păstrat la temperatura camerei timp de 2 până la 3 zile sau congelat până la 3 luni. Aduceți la temperatura camerei înainte de servire.)
Pentru a servi, glisați un cuțit subțire în jurul părților laterale ale tortului pentru a slăbi tortul.
Scoateți părțile laterale ale tigaiei și transferați tortul, pe fundul tigaiei, pe un platou sau inversați tortul pe un raft sau tavă, îndepărtați fundul și căptușeala de hârtie și inversați pe un platou. Folosind o strecurătoare cu ochiuri fine, Cerneți puțin zahăr pudră deasupra tortului înainte de servire, dacă doriți.
Note de ciocolată: puteți folosi orice ciocolată de la 54% la 72% aici, dar capătul superior al gamei echilibrează grappa. Dacă serviți torte cald—ceea ce este o experiență deosebit de voluptoasă-fiți pregătiți pentru a fi foarte băut. Pe măsură ce torte se răcește și îmbătrânește peste noapte, aroma de ciocolată devine mai bogată și mai intensă—iar băutura se retrage.Dacă utilizați o ciocolată la capătul scăzut al gamei de cacao, coaceți cu o zi înainte de servire, astfel încât ciocolata să nu fie copleșită de grappa sau să folosiți mai puțină grappa. Rețineți că torta făcută cu ciocolată la capătul inferior al intervalului poate necesita până la 10 minute mai mult în cuptor înainte de efectuarea testelor.