Gatiti cartea: Galette cu crema de smochine si miere
Gatiti cartea: Fig și miere crema Galette ar putea fi doar garnitura pe care il cautati. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 441 calorii, 5g de proteine, și 27G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 8. Pentru $2.67 pe portie, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână 4 unt, amidon de porumb, creme fraiche și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 22%. Acest scor este destul de rău. Încercați Gatiti cartea: Apple Galette, Gatiti cartea: Galette de piersici albe si rosii, și Gatiti cartea: miere Spareribs pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru a face crema de patiserie, puneți semințele de fasole de vanilie într-o tigaie cu sos.
Adăugați păstăia de fasole jumătate și jumătate și vanilie și gătiți la foc mediu până când este fierbinte, dar nu fierbe. Separat, bateți gălbenușurile de ou, mierea, zahărul și sarea împreună într-un castron și continuați să bateți până se îngroașă ușor și de culoare mai deschisă.
Adăugați amidonul de porumb și bateți până se combină. Se toarnă încet jumătate din lichidul fierbinte în amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu până se omogenizează bine.
Se toarnă amestecul de gălbenușuri înapoi în tigaia cu sos și se gătește la foc mediu, până când amestecul începe să se îngroașe și să baloneze. Se strecoară amestecul printr-o sită cu ochiuri fine, apoi se amestecă untul. Aruncați păstăia de fasole de vanilie. Se amestecă ocazional până se răcește.
Tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament sau ungeți-o generos cu spray de gătit.
Rulați aluatul într-un cerc de 13 până la 14 inci, apoi transferați-l pe foaia de copt pregătită. Ar trebui să depășească puțin foaia.
Întindeți crema de patiserie răcită peste aluat, lăsând o margine de 2 inci în jurul marginii. Aranjați sferturile de smochine într-un model circular, cu pielea în jos și capătul tijei orientat spre centru, lăsând din nou o margine de 2 inci în jurul marginii.
Presărați zahărul peste smochine. Îndoiți marginea exterioară a aluatului peste smochinele exterioare, plisând aluatul după cum este necesar.
Puneți Galeta la frigider timp de 1 oră pentru a răci și relaxa aluatul.
Poziționați un suport pentru cuptor în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți cuptorul la 375 F.
Coaceți Galeta în treimea inferioară a cuptorului timp de 50 până la 60 de minute. Se răcește timp de 30 de minute înainte de servire, acoperit cu o păpușă de creme fraiche.
Depozitare: acoperită cu un prosop de ceai, această galetă se va păstra la temperatura camerei până la 2 zile.
- face o crustă galette de 10 inci -
Puneți făina, zahărul și șipca într-un castron, amestecați pentru a combina, apoi puneți vasul la congelator pentru aproximativ 10 minute, până se răcește.
Tăiați untul în cuburi de 1/2 inch, apoi adăugați-l în amestecul de făină și aruncați până când fiecare cub de unt este acoperit cu amestecul de făină.
Tăiați untul în făină folosind un blender de patiserie, un robot de bucătărie, un mixer electric sau mâinile, doar până când ingredientele devin grosiere și sfărâmicioase și untul este puțin mai mic decât un bob de mazăre.
Amestecați apa și sucul de lămâie împreună, apoi stropiți peste aluat, aruncând cu o furculiță pentru a distribui lichidul. Patiseria va fi șubredă, dar ar trebui să se țină împreună atunci când este strânsă în palma mâinii; dacă nu, adăugați o linguriță sau două suplimentare de apă cu gheață.
Aruncați patiseria pe o suprafață de lucru ușor făinată și apăsați pe aluat, împăturindu-l pe sine de câteva ori până se ține împreună. Încercați să nu vă descurcați prea mult sau se va încălzi și poate deveni prea dezvoltat. Aplatizați patiseria într-un disc de aproximativ 1 inch grosime. Înfășurați în folie de plastic și răciți timp de 1 oră.
Depozitare: dacă este înfășurat bine, discul se va păstra timp de 3 zile la frigider sau până la 3 luni la congelator. Dezghețați aluatul înghețat la frigider peste noapte.