Dulceață de prune și cardamom
Dulceața de prune și cardamom Damson este un condiment vegetarian fără gluten și lacto-ovo . O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2 g de proteine , 1 g de grăsimi și un total de 351 de calorii . Pentru 1,04 dolari per porție , această rețetă acoperă 6% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este pentru 12 persoane. 19 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare până la gătire, durează aproximativ 7 ore și 30 de minute . Mergeți la magazin și cumpărați unt, păstăi de cardamom, prune de damasc și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. Este oferită de Allrecipes. Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor de 0% , ceea ce este îmbunătățibil. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Brie cu chutney de clementine cu aromă de cardamom , înghețată fără ouă cu banane și cardamom și cheesecake fără ouă cu cardamom și ciocolată .
Instrucțiuni
Într-o chiuvetă plină cu apă rece, clătiți și curățați de cotor prunele.
Așezați-le într-o tigaie cu fund gros, potrivită pentru gătit lent și suficient de adâncă pentru a permite spumarea atunci când prunele încep să fiarbă.
Adăugați apa și păstăile de cardamom și aduceți amestecul la fierbere la foc mediu. Reduceți focul la mic pentru a fierbe încet și lăsați fructele să se fiarbă fără capac timp de 1 oră și jumătate. Lăsați prunele să se răcească.
Pentru a scoate sâmburii prunelor, strecurați prunele răcite cu o strecurătoare, stoarcând sucul cu mâinile și adunându-l într-un bol mare. Luați amestecul de sâmburi și fructe din strecurătoare cu mâinile mici și stoarceți ușor pulpa și pielițele prunelor în bolul cu siropul, păstrând sâmburii în palmă și apoi aruncându-i.
Puneți prunele înapoi în oala inițială împreună cu zahărul și untul. Fierbeți la foc mic până când amestecul începe să se îngroașe, aproximativ 4 ore. Pentru a testa dezvoltarea adecvată a pectinei, puneți o lingură de dulceață pe o farfurie și puneți-o la frigider pentru câteva minute: amestecul trebuie să fie moale și să nu mai fie siropos.
Turnați dulceața fierbinte în borcane sterile și fierbinți, ștergeți marginile, puneți capacele sterile și strângeți dopurile cu filet. Lăsați borcanele să se răcească la temperatura camerei și verificați dacă fiecare borcan este sigilat.