Curcan la grătar cu mere cu sos de cidru
Curcan la grătar cu mere cu sos de cidru ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 601 calorii, 72g de proteine, și 25g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 12. Pentru $1.86 pe portie, această rețetă acoperă 31% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați chipsuri de mere, piper, ulei de canolan și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 68%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Sos De Curcan Cu Cidru De Mere, Friptură de curcan cu sos de cidru de mere, și Ruladă de curcan cu sos de mere.
Instrucțiuni
Înmuiați așchii de lemn în apă 30 de minute.
Scoateți și aruncați măruntaiele și gâtul din curcan. Tăiați excesul de grăsime.
Combinați ceapa, mărul, Salvia, 1/2 linguriță sare și 1/2 linguriță piper într-un castron. Umpleți cavitatea corpului cu amestec de ceapă. Legați picioarele împreună cu șnurul de bucătărie. Ridicați vârfurile aripilor în sus și peste spate; tuck sub curcan.
Periați curcanul cu ulei; se presară cu restul de 1/2 linguriță de sare și restul de 1/2 linguriță de piper. Acoperiți pieptul cu folie.
Așezați curcanul într-o tigaie de folie de aluminiu de unică folosință.
Pentru a pregăti curcanul pentru grătar indirect, preîncălziți grătarul, încălzind o parte la mediu și lăsând o parte fără căldură. Mențineți temperatura la 35
Așezați 1 cană așchii de lemn pe cărbuni fierbinți.
Așezați tigaia pe partea neîncălzită a grătarului. Acoperiți și gătiți 45 de minute.
Așezați 1 cană de așchii de lemn rămase pe cărbuni fierbinți; acoperiți și gătiți 45 de minute.
Adăugați cărbuni după cum este necesar pentru a menține temperatura la 35
Îndepărtați folia de pe sân; acoperiți și gătiți 35 de minute sau până când un termometru introdus în partea cărnoasă a coapsei înregistrează 16
Scoateți curcanul de pe grătar; lăsați să stea cel puțin 30 de minute înainte de a sculpta. Aruncați amestecul de ceapă și pielea.
Așezați o pungă de plastic cu fermoar în interiorul unei măsuri de sticlă cu 2 căni.
Se toarnă picături din tigaie în pungă; lăsați să stea 10 minute (grăsimea se va ridica în vârf). Sigilați punga; decupați cu atenție 1 colț de jos.
Scurgeți picăturile într-un castron, oprindu-vă înainte ca stratul de grăsime să ajungă la deschidere; aruncați grăsimea.
Puneți cidrul într-o cratiță mare; aduceți la fierbere. Gatiti pana se reduce la 3/4 cana (aproximativ 4 minute).
Adăugați picături de tigaie și sos de Make-Ahead; aduceți la fierbere. Gatiti pana se reduce la 3 cani (aproximativ 5 minute).