Creveți rege în sos de migdale de șofran

Creveți rege în sos de migdale de șofran
Regele creveți în sos de migdale șofran este un curs principal, care servește 4. Pentru $1.84 pe portie, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și pescatariană are 400 de calorii, 13g de proteine, și 33g de grăsime pe porție. Mergeți la magazin și ridicați chilli, ghee, fire de șofran și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. 11 persoane au fost impresionate de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 30 de minute. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Cu o lingură scor de 47%, acest fel de mâncare este bun. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Ciuperci de stridii și creveți pe orez, Gatiti cartea: miel Korman intr-un sos de migdale-sofran, și Creveți, Maioneză De Șofran Și Ierburi Mixte Pentru Bebeluși.

Instrucțiuni

1
Faceți sosul. Răsturnați caju și migdalele într-o cratiță și acoperiți doar cu apă rece. Se fierbe ușor timp de 20 de minute până se înmoaie ușor. Răsturnați nucile și apa într-un robot de bucătărie și amestecați.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Pachete (56 G Fiecare) De Migdale Măcinate2 Pachete (56 G Fiecare) De Migdale Măcinate
CajuCaju
4 Roșii Roma, Fără Miez, Tăiate în Jumătate și Cubulețe4 Roșii Roma, Fără Miez, Tăiate în Jumătate și Cubulețe
Păstârnac, Curățat De Coajă și Tăiat în Bucăți De 1,2 CmPăstârnac, Curățat De Coajă și Tăiat în Bucăți De 1,2 Cm
1/2 Cană De Nuci Pecan PLANTERS® Tocate Fin1/2 Cană De Nuci Pecan PLANTERS® Tocate Fin
Echipamente pe care le vei folosi
Plus 2 Linguri De Apă Cu GheațăPlus 2 Linguri De Apă Cu Gheață
450 G Cartofi Roșii Mici, Tăiați în Bucăți De 2,5 Cm450 G Cartofi Roșii Mici, Tăiați în Bucăți De 2,5 Cm
2
Încălziți ghee-ul sau untul într-o cratiță grea, adăugați frunza de dafin, cardamomii și ceapa și prăjiți 8-10 minute până devin aurii.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Grăsime De Porc înapoiGrăsime De Porc înapoi
Căpșuni La PiciorCăpșuni La Picior
Tortilla Proaspete Din Făină, Pentru ServireTortilla Proaspete Din Făină, Pentru Servire
GheeGhee
Echipamente pe care le vei folosi
450 G Cartofi Roșii Mici, Tăiați în Bucăți De 2,5 Cm450 G Cartofi Roșii Mici, Tăiați în Bucăți De 2,5 Cm
3
Adăugați ghimbirul și ardeiul iute și prăjiți un minut până se parfumează.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Cană De Usturoi Tocat1 Cană De Usturoi Tocat
1 Cană De Mirin Sau Sake Dulce1 Cană De Mirin Sau Sake Dulce
4
Adăugați turmericul și prăjiți până când ceapa devine galbenă, ceea ce ar trebui să dureze încă un minut. Acum amestecați nuca pură și gătiți pasta cu grijă, amestecând regulat până se îngălbenesc.
Ingrediente de care veți avea nevoie
TurmericTurmeric
Tortilla Proaspete Din Făină, Pentru ServireTortilla Proaspete Din Făină, Pentru Servire
5
Se toarnă 150 ml din stocul de pește și se fierbe timp de 2-3 minute. Pe măsură ce sosul devine lucios, adăugați șofranul infuzat, zahărul și smântâna, presărați garam masala și condimentați cu sare. Fierbeți încă câteva minute. Sosul ar trebui să fie prea gros pentru a fi turnat, dar suficient de subțire pentru a lingura, așa că poate fi necesar să-l diluați cu mai mult stoc de pește. (Sosul poate fi preparat cu până la o oră înainte.)
Ingrediente de care veți avea nevoie
Garam MasalaGaram Masala
Stoc De PeșteStoc De Pește
șofranșofran
1 Bucată (25-30 Cm) De Căpșuni, Fruct La Metru1 Bucată (25-30 Cm) De Căpșuni, Fruct La Metru
4 Roșii Roma, Fără Miez, Tăiate în Jumătate și Cubulețe4 Roșii Roma, Fără Miez, Tăiate în Jumătate și Cubulețe
Cu Migdale (40 G Fiecare), TocateCu Migdale (40 G Fiecare), Tocate
Plus 2 Linguri De Apă Cu GheațăPlus 2 Linguri De Apă Cu Gheață
6
Răsturnați creveții într-un castron și amestecați într-o stropire de sare și toate ingredientele pentru prima marinată. Dacă acest lucru pare uscat, adăugați o picătură de apă. Se lasă deoparte 10 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1/2 Cană De Ciuperci Shiitake, Tăiate în Sferturi1/2 Cană De Ciuperci Shiitake, Tăiate în Sferturi
2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu
Păstârnac, Curățat De Coajă și Tăiat în Bucăți De 1,2 CmPăstârnac, Curățat De Coajă și Tăiat în Bucăți De 1,2 Cm
Plus 2 Linguri De Apă Cu GheațăPlus 2 Linguri De Apă Cu Gheață
Echipamente pe care le vei folosi
Vinegretă De VerjuicVinegretă De Verjuic
7
Încălziți uleiul într-o tigaie mare și căutați creveții timp de 20 de secunde, astfel încât să se îndoaie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu
1 1/2 Kilograme De Brânză Tallegio, Tocată1 1/2 Kilograme De Brânză Tallegio, Tocată
Echipamente pe care le vei folosi
1 Cană Mix Pentru Prăjitură Galbenă1 Cană Mix Pentru Prăjitură Galbenă
8
Scoateți și lăsați deoparte să se răcească.
9
Amestecați ingredientele împreună pentru a doua marinată, aruncați creveți în ea (pot fi lăsați până la 1 oră).
Ingrediente de care veți avea nevoie
1/2 Cană De Ciuperci Shiitake, Tăiate în Sferturi1/2 Cană De Ciuperci Shiitake, Tăiate în Sferturi
2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu
10
Preîncălziți cuptorul la ventilator 180C / convențional 200C / gaz
Echipamente pe care le vei folosi
Zahăr Vanilat, Plus Extra Pentru ServireZahăr Vanilat, Plus Extra Pentru Servire
11
Străpungeți o frigăruie lungă de lemn prin coada fiecărui creveți și treceți-o până la vârful capului. Sprijiniți frigăruile pe o tavă de prăjire și prăjiți timp de 6-8 minute până când sunt ușor carbonizate. Între timp, reîncălziți sosul și adăugați mai mult stoc dacă este prea gros.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu
4 Roșii Roma, Fără Miez, Tăiate în Jumătate și Cubulețe4 Roșii Roma, Fără Miez, Tăiate în Jumătate și Cubulețe
Dovlecei Fierți La Abur Sau Ușor Sotați, Pentru ServireDovlecei Fierți La Abur Sau Ușor Sotați, Pentru Servire
Echipamente pe care le vei folosi
Bomboane Air Head, Tăiate în Fâșii SubțiriBomboane Air Head, Tăiate în Fâșii Subțiri
12
Serviți creveții pe o farfurie mare într-un bazin de sos pentru ca oamenii să se ajute singuri, cu sosul suplimentar și orezul pilau în boluri.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu2 Lingurițe De Pastă Thailandeză De Chili Roșu
4 Roșii Roma, Fără Miez, Tăiate în Jumătate și Cubulețe4 Roșii Roma, Fără Miez, Tăiate în Jumătate și Cubulețe
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Echipamente pe care le vei folosi
Vinegretă De VerjuicVinegretă De Verjuic

Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Creveți în meniu? Încercați să împerecheați cu Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Un vin pe care l-ai putea încerca este Gifft de Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Are 4,8 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 15 dolari.
Cărți de Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
Cărți de Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio izbucnește cu pere pline de viață și fructe tropicale, echilibrate de aciditate crocantă și o prospețime elegant rafinată. Cu arome de fructe de piatră coapte și citrice, acest vin prezintă arome de pepene galben, nectarină și lămâie Meyer care se termină ușor și răcoritor.
DificultateExpert
Gata În1 h, 30 m.
Porții4
Scor De Sănătate8
Revista