Ceai De Pui Afumat
Această rețetă servește 40 și costă 27 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 32 calorii, 3G de proteine, și 1g de grăsime per portie. Dacă aveți la îndemână orez, ulei de susan, scallions și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă este plăcută de 3 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 5 ore și 16 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor nu este atât de mare. Încercați Ceai Cu Gheață Thailandeză, Long Island Iced Tea, și Sandvișuri Cu Ceai De Salată De Ouă De Avocado pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Prăjiți boabele de piper Szechuan într-o tigaie uscată până când sunt parfumate, aproximativ 4 minute. Se răcește ușor, apoi se zdrobește într-o râșniță de condimente sau mortar și se pistilează cu sarea și pulberea de cinci condimente până se finizează foarte bine. Frecați sarea condimentată pe coapsele de pui.
Se pune într-un bol, se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider cel puțin 4 ore sau de preferință peste noapte.
Aduceți puiul la temperatura camerei cu aproximativ 30 de minute înainte de gătit.
Aliniați fundul unui wok, tigaie sau oală grea cu un strat dublu de folie de aluminiu.
Se amestecă orezul, ceaiul și zahărul brun împreună și movila pe folie. Așezați un abur deasupra și spațiați uniform puiul pe raft. Acoperiți și gătiți la foc mare. Fum fierbinte de pui până smokey-maro colorate și fierte prin, aproximativ 12 minute.
În timp ce puiul gătește, bateți vinul Shao-sing sau sherry, soia, ghimbirul și susanul împreună într-o cratiță mică. Se aduce la fierbere la foc mare, se scoate de pe foc și se abrupt timp de 5 minute.
Pentru a servi: tăiați puiul în bucăți foarte mici. Aruncați cu scallions și arahide într-un castron mediu.
Tăiați frunzele de salată în 40 de pătrate sau cupe triunghiulare.
Așezați o picătură de Sriracha deasupra fiecărei căni de salată și acoperiți cu aproximativ 2 lingurițe de pui tăiat cubulețe. Strângeți sucul de lămâie deasupra și stropiți restul de sos de soia-ghimbir peste pui.