Cartofi prăjiți cu lămâi
Cartofi prăjiți cu lămâi este o garnitură fără gluten, fără lactate, lacto ovo-vegetariană și 30 de garnituri. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 5 g de proteine , 24 g de grăsimi și un total de 397 de calorii . Pentru 1,89 USD per porție , această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Această rețetă de la Foodnetwork necesită ulei de măsline, suc de lămâie, frunze de cimbru și sare și piper kosher. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 48 de minute . 22 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 94% , ceea ce este grozav. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Cartofi zdrobiți cu lămâie prăjiți , Lămâi umplute la cuptor și Cartofi zdrobiți cu usturoi crocant .
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Pune cartofii într-o oală de 8 litri cu suficientă apă rece pentru a acoperi cel puțin 2 inci. Aduceți apa la fiert la foc mediu și gătiți până când cartofii sunt fragezi, aproximativ 20 până la 25 de minute.
Scurgeți cartofii într-o strecurătoare și lăsați să se usuce 5 minute. Folosind palma, presați ușor cartofii până se zdrobesc ușor.
Într-o tigaie mare, antiaderentă, încălziți 1/4 de cană de ulei la foc mediu-mare.
Adăugați usturoiul și gătiți până este parfumat și ușor rumenit, aproximativ 1 minut.
Scoateți usturoiul și aruncați-l. În reprize, adăugați cartofii și gătiți, fără a amesteca, până când fundul devine maro auriu, aproximativ 5 până la 8 minute. Cu o spatulă, întoarceți cartofii și gătiți, stropiți cu ulei, dacă este necesar, până se rumenesc pe cealaltă parte pentru încă 5 până la 8 minute.
Pentru dressing: Într-un castron mic, amestecați uleiul, sucul de lămâie, pătrunjelul, cimbrul și coaja de lămâie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Puneti dressingul peste cartofi si amestecati usor pana se imbraca. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Transferați cartofii într-un bol de servire și serviți.